Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Bingolotter och julgranar
2023-12-06 14:21

På fredag 8/12 startar vi vår julgransförsäljning. Vi säljer Hjärups billigaste granar så det är givetvis på Uppåkravallen du skall handla din fina gran. Varmt välkomna!

 

Kungsgran 475 kr

Rödgran 275 kr 

 

Du skall så klart också köpa dina Bingolotter till uppesittarkvällen den 23/12 av Uppåkra IF. Vi erbjuder dessutom hemleverans av lotterna.

 

Ni swishar er beställning till 123 596 04 22 (UIF Försäljning). Ert namn ser vi i betalningen så ange INTE det i meddelandet. I meddelanderutan skriver ni istället er gatuadress och vad som avses, t ex "2 x enkel" eller "1 x dubbel" beroende på vad ni väljer att köpa. Vi levererar sedan lotterna hem till er.

 

Enkellott 100 kr

Dubbellott 200 kr

Dags att köpa julgran! Stöd Uppåkra IF
2023-11-27 09:33

Givetvis är det av Uppåkra IF du skall köpa din julgran. Föreningslivet är viktigt och förtjänsten kommer byns barn och ungdomar till del, vilket det inte gör hos privat aktör. Vi hoppas så klart på Hjärupsbornas lojalitet. Fredagen den 8/12 och framåt hälsar vi er välkomna till Uppåkravallen.

Dags att ta körkort?
2023-11-21 09:49

Uppåkra IF har inlett ett samarbete med Sveriges största trafikskola, nämligen Mårtenssons trafikskola. Initialt erbjuder vi ALLA som skall börja övningsköra och de som då skall vara handledare, att gå den obligatoriska handledarkursen, att göra detta för endast 150 kronor. Normalt pris ute hos trafikskolorna runt om i landet varierar från ca 300-500 kronor. För en familj blir det en strålande rabatt. Vi erbjuder detta för alla som bor i Hjärup, och man behöver således inte vara medlemmar i Uppåkra IF. 

 

För att få börja övningsköra måste man vara 16 år men handledarkursen kan man gå från när man fyllt 15 år och nio månader. 

 

För att vara handledare skall man vara godkänd av Transportstyrelsen. Ansökan om detta finner du här:

 

https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/korkort/handledarskap-och-ovningskorning/handledare/ 

 

Vi vill ha en snabb intresseanmälan till ulf@uif.nu med namn på den som skall övningsköra samt handledarens/handledarnas namn.

 

Utifrån detta kommer Mårtenssons Trafikskola återkomma med ett datum. Handledarkursen är cirka tre timmar och genomförs hos Uppåkra IF, Parkallén 3, Hjärup.

Klubbchefen har ordet
2023-11-19 20:50

Vänner! Den 44:e upplagan av Uppåkra Cup är över. Denna fantastiskt fina inomhuscup som vi alla skall vara uppriktigt stolta över att tillsammans få arrangera.

Jag vill rikta ett stort tack till alla deltagande lag, till deras duktiga spelare och engagerade ledare. Detta såväl våra egna lag och ledare som alla gästande lag. I år deltog över 170 lag vilket är ett nytt och beundransvärt rekord.

 

Jag vill tacka alla ideella krafter och alla föräldrar som ställt upp med kioskpass, grillning och städning. Varför denna insats är så oerhört viktig återkommer jag till om du fortsätter att läsa.

 

Till våra ledare som tagit ett pass som speaker, bisittare, hallchef eller haft annat uppdrag under de två cuphelgerna. Tack, ni visar vad äkta klubbkänsla är. Ni gör alla ett strålande jobb i och omkring Uppåkra IF och Uppåkra Cup. Våra utomordentligt duktiga föreningsdomare, ni är alla fina föredömen. Tack också till alla ungdomar från våra äldre lag, som byggt sarger, flyttat material till och från skolan/klubbhuset etc. Vi tackar också våra lottförsäljare.

 

Det finns några jag känner att jag vill namnge, detta utan att förringa någon annans insats. Utan mina två kollegor Magnus Svensson och Roger "Ragge" Sjöholm vid min sida hade det blivit tufft, ni gör ett grymt bra jobb innan, under och efter cupen. Våra fyra kioskansvariga Petra, Katarina, Cecilia och Jenny för struktur och styrning med allt som har med kiosken att göra. Hela familjen Glans med mamma Emma i spetsen, vilken föreningskänsla ni visar upp. Oerhört imponerande. Detsamma gäller vår unge stjärna Hampus Tsilkos, alltid alert, hjälpsam och energifylld. Och så givetvis vår grillchef Tommy, lugn och trygg som få. Sist, och i detta sammanhanget absolut minst. Oscar Kolarik, född 2016, nästan helt på egen hand räddade han lottförsäljningen i två dagar. Vad månde bliva av denna charmerande yngling?

 

Åter till alla föräldrar som på ett så förtjänstfullt sätt bidragit till två lyckade cuphelger. Varför är er insats så nödvändig och viktig?

 

Jo! En väl fungerande föräldrakultur är viktig både för det enskilda laget och för föreningen. Dels avlastas ledarna och kan fokusera på uppdraget att ta hand om barnen, ge dem en meningsfull fritidssysselsättning och en fysisk och social fostran. Ledarna gör en fantastisk insats med era barn och föreningen fyller en oerhört stor och viktig funktion i Hjärup. Er medverkan gör detta möjligt.

 

Att föräldrar till exempel vid några gånger om året behöver ställa upp som personal i kiosken osv är för att detta är en mycket stor och viktig intäktskälla för föreningen. Detta gör att vi kan hålla nere medlems- och träningsavgifter samt inte behöver göra lika många inkomstbringande aktiviteter som kanske behövs i andra föreningar. Här är vi solidariska och ställer upp unisont för att alla skall kunna vara med och beredas plats i vår verksamhet. Att köpa sig fri från olika åtaganden är en icke-fråga då alla inte har samma förutsättningar. Att till exempel stå i kiosken vid några få tillfällen per år gagnar oavkortat era egna barn då intäkterna från kiosken hamnar hos ungdomssektionen och bidrar bland annat till:

 

  • Att barn och ungdomar får en fin social fysisk fostran via välutbildade ledare och en god vägledning i livet
  • Att det möjliggörs självklara och jämlika satsningar på såväl flickor som pojkar                 
  • Att ledarutbildning kontinuerligt genomförs för att skapa de bästa förutsättningar för barn och ungdomar
  • Att kostnader för planhyror, startavgifter till seriespel och cuper alltid kan betalas
  • Att utrustning för att bedriva verksamhet alltid finns att tillgå, såsom matchtröjor, bollar, västar, koner etc
  • Att vi kan fortsätta utveckla vår sommarfotboll, ett camp för kommunens barn med ungdomar i ledarroll          
  • Att vi i samverkan med barnomsorg, skola och familjer ger flickor och pojkar en framtid i vår kommun

Dessutom är det ju både hälsosamt och trevligt att vara social och träffa övriga spelares föräldrar och andra UIF:are. Klubben är alltid VI - alla tillsammans! 

 

Tack ALLA för er medverkan, ert engagemang och er förståelse!

 

Ulf Mohlin Fagerström 

Klubbchef Uppåkra IF

 

 

 

2023-11-19 15:49
 
BLI MEDLEM
Uppåkra IF Facebook
UIF-TV
Nyheter från våra lag
P2009, 24/11 11:36 
Herrar, 19/11 20:53 
Damer, 17/11 12:22 
F2007/2008, 17/11 10:54 
Målvakter, 24/10 13:28 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS