Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Klä dig fint i sommar!
2023-06-09 10:21

Nu kan du göra precis som Magnus Svensson. Klä dig fint och visa att du hejar på Uppåkra IF. Denna supportertröja från Select ligger i webbshopen som du finner HÄR

 

Priset är 209 kronor

Fira nationaldagen med Uppåkra IF
2023-06-05 08:43

Bästa UIF:are (och givetvis alla andra)

 

Vi hoppas att så många som möjligt sluter upp i Hjärups park imorgon mellan klockan 13-15 då vi på uppdrag av Staffanstorps kommun arrangerar firandet av Sveriges nationaldag. Vi gör det även i samarbete med Uppåkra Församling.

 

Det blir hoppborgar från Kalasborgen (gratis för alla barn), Glasshaket är på plats och säljer sin goda glass. Uppåkra IF grillar korv och hamburgare och har kiosk på plats. Från scenen underhåller Voize med sång och musik.

 

Det går självfallet alldeles utmärkt att ta med picknickfilten eller brassestolarna och finna en skön plats i gräset. Solen kommer flöda och är det här året verkligen på vår sida.

 

Kommunstyrelsens förste vice ordförande Eric Tabich håller ett kort tal klockan 13 och sedan tar Voize över från scenen.

 

Vi ser fram emot två underbara timmar med Hjärups bästa för våra ögon! Varmt välkomna!

Äntligen 3 gröna sköna poäng!
2023-06-03 15:26

En helt fantastisk lördag på flera sätt. Gött försommarväder och påfyllt med glass i kiosken.

UIF herr mötte idag Saba/Palestina på Vallen.

Många spelare borta igen och flera nya positioner där ibland annat vår målvaktstränare Charles Challe Duc fick ställa sig i mål i brist på andra. Detta var en vinnande faktor där Challe fick en tuff uppgift som han löste med bravur och trots en nervös och darrig inledning så kom han in rätt i matchen. Redan i 5:e minuter snappar vi upp bollen på mittplan när motståndarna och målvakten bjöd på boll och tom kasse och Felix kunde kallt lobba in bollen till 1-0.

Vi blev hårt pressade både från solen och Saba, som spelade riktigt bra emellanåt och skapade sylvassa chanser och vi kom lindrigt undan. Vi kämpade på tappert även om det var tufft men vi lyckades ändå spela in 2-0 i 36:e min där Emil är sist på bollen. Saba tröttnade lite så trycket på minskade lite i sista delen av halvleken men de lyckades dessvärre på övertid överlista Challe i målet till 2-1.

I 2:a halvlek kom Saba ut dundertaggade såklart och fortsatte skapa chanser och vi själva höjde oss lite, kom också till några chanser. Felix kom fri men lyckades tyvärr inte få in förstaläget eller returen vilket såklart hade underlättat. Saba dundrade på, Raslan var i högform och en bra bit in i halvleken fick Saba straff men den var nog feldömd - oavsett så var Challe där och knep den så fortsatt, 2-1. 

Under matchen var det en del skador som genererade avbrott och en del tilläggstid och mitt i pressen till kvittering, Sabas målvakt var uppe på hörna och nickade strax utanför, så lyckades Felix sno pucken på mittplan, runda försvararen och så på värsta ishockeymanér så in en icingboll till 3-1 och lyckan var total. Glädje, highfives, adrenalin och mycket falsk segersång stundade. Till på det en kall läsk!

HELT ENKELT - EN FANTASTISK LÖRDAG!

Dags för Lilla VM
2023-05-26 09:47

Fredagen den 26 maj avgörs den oerhört prestigeladdade tävlingen Lilla VM. Våra duktiga spelare i flickor och pojkar födda 2011-2013 samlas för att spela fotboll över laggränserna (lottas in i olika lag) där varje lag är döpt efter en nation. Det kan således bli matcher mellan t ex Brasilien och Argentina eller varför inte Frankrike mot England.

 

Välkomna till Uppåkravallen. Morgondagens stjärnor visar upp sig, ivrigt och fint framlotsade av duktiga och härligt engagerade ledare. Varför inte ta en promenad till Hjärups fina anläggning? Grillar är bemannade och kiosken likaså. Klockan 17.00 drar arrangemanget igång och håller sedan på hela kvällen. 

Serieledarna ångar på
2023-05-24 19:50

Vi lyfter omedelbart på hatten för seriens i särklass bästa lag. Även om hemmalaget i grönt tyvärr inte hade sin bästa dag på jobbet så skall NK Croatia ha beröm för en väldigt fin och rörlig fotboll.

 

Det dröjde inte länge innan bollen låg bakom Hannes efter ett mindre lyckat försvarsspel i backlinjen. Efter 30 minuter lös det ilsket 0-3 på resultattavlan, vilket också blev halvtidsresultatet. En halvlek med markant bollinnehav för gästerna som rullade boll fint, ville ha bollen när man hade den. Hemmalaget såg ängsligt ut från start och verkade inte tro på uppgiften och förmådde inte hålla bollen inom laget när man hade den i sin ägo. 

 

Andra halvlek var fem minuter gammal när gästerna utökade sin ledning via ett skott som absolut inte var otagbart. Minuten senare var det dags igen då Croatia rann igenom väldigt enkelt och tilläts göra sitt femte mål för dagen mot ett hemmalag som förvisso stred och försökte, men inte räckte till mot övermäktigt motstånd. I den 84:e minuten var tennissiffran 0-6 ett faktum vilket tre minuter senare blev 0-7. Kvällens största jubel kom dock i den 89:e minuten när Uppåkras Hampus Lidh distinkt reducerade till 1-7 vilket blev slutresultatet.

 

Det är svårt att se hur Croatia skall tappa mer än en handfull poäng, om ens det, i årets serie. All heder för en positiv och tempofylld fotboll. För Uppåkras del gäller det att finna vägar för att studsa tillbaka både försvarsmässigt men kanske framför allt offensivt innan det är dags för nästa match som spelas mot Furulund på söndag, en väldigt viktig kamp i tabellens nedre del.

 

 

 

 

Nationaldagsfirande i Hjärups park den 6 juni
2023-05-16 11:23
Vi är glada över att även i år ha förtroendet att förmedla positiva saker till Hjärupsborna i form av nationaldagsfirande i Hjärups park.
 
Precis som förra året samarrangerar vi med Uppåkra Församling och Staffanstorps kommun.
Hoppborgarna för barnen är gratis att hoppa och leka i, Voize bjuder på musik från scenen under hela arrangemanget, Glasshaket som gjorde stor succé med sin närvaro i fjol är tillbaka och givetvis har vi i Uppåkra IF våra grillar och kiosk på plats.
 
Varmt välkomna kl 13-15 den 6 juni.
BLI MEDLEM
Uppåkra IF Facebook
UIF-TV
Nyheter från våra lag
Herrar, 09/06 16:16 
Boll & lek 2023, 08/06 14:55 
Herrar, 05/06 15:37 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS