Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Tredje raka - kladdkaka
2024-06-02 19:43
Damerna hade svårt att hitta till Oxie IP, men desto lättare att hitta varandra på plan.
Ett oerhört taggat gäng satte full gas från start och redan efter fem minuter tog vi ledningen. En stundtals grinig match, där vi lyckades hålla oss borta från den värsta brottarfotbollen. Vi ökade på ledningen i början av andra halvlek, men det blev onödigt spännande när Oxie lyckades göra mål på en av få målchanser vi bjöd till. De grönsvarta hade ett antal lägen till att avgöra matchen, men utan att få till det. 
Tjejerna står upp för varandra, men målskyttarna Malva och Julia tål att nämnas lite extra, då de jobbade och slet och regisserade ett fint anfallsspel i 90 minuter.
Som traditionen numera är, bjöds det på kladdkaka efter vinst i tredje raka matchen. 
Herrarna tillbaka i vinnarspåret!
2024-06-02 16:11

I dagens match mot Furulunds IK stod ära och berömmelse på menyn. Efter en tung period mot topplagen så ville vi hoppa tillbaka och ta igen lite tappad mark. De gula motståndarna brukar vara ett knivigt gupp att ta sig över, mycket känslor, hatkärlek - svett och blod. 

Idag var det inte så mycket av det utan mer fokus på vinst och en gedigen insats tillsammans.

I den första halvan av första halvlek, innan cooling break så var vi klart bättre och hade bland annat tre ribbträffar på kort tid, varav två inom några sekunder. Furulund höjde sig och innan pausen var spelet utjämnat. Vi släppte till ett par farliga chanser mot Tomas men det var 0-0 i paus.

 

Det fläktade på planen, samtidigt som det var rejält varm i sommarsolen. I 2:a halvlek rivstartade vi och fick god hjälp av furulundsmålvakten - han tappade in bollen under sig efter Pascals skott. När vi nu var igång fortsatte Omar att lattja fotboll och 2-0 var ett faktum bara minuterna bort. Därefter repade sig aldrig Furulund riktigt medan UIF-herrarna ville mer och i 72:a resp 79:e minuten kom Omar fri och fastställde sitt hattrick. UIF dominerade och det kunde blivit fler mål.

I 90:e min kom ett slumpskott som rullade in längst stolpen och 4-1 avslutade matchen.

En viktig och rättvis seger i underkant och lite målskillnad tillbaka till Vallen.

 

UIF herr - Furulund 4-1 (0-0)

⚽⚽⚽ Omar 50, 72, 79

⚽ Pascal 47

Fyra segrar, en ligacuptitel
2024-05-31 21:43

Malmö FF:s P19 har ett facit på Uppåkravallen som är storstilat.. Sammanlagt fyra matcher i seriespel har givet lika många segrar och till det lägger vi segern i Ligacupfinalen. Det har varit en härlig vårmånad och ett sant nöje att ha haft dessa talangfulla grabbar på besök och jag tror nog dom har känslan av att Uppåkravallen, åtminstone nästan, känns som deras hemmaplan.

 

Jag vill passa på att tacka alla ideella, ledare och föräldrar, som ställt upp och på något vis varit en del av våra arrangemang vid dessa matcher. Det är ni som tar er tid och ställer upp som är våra äkta vardagshjältar. 

 

Matchen då? Jo idag var det en ganska seg historia. En tämligen jämn första halvlek gick till spelminut 47 då Malmö med halvlekens sista spark lyckades peta in ledningsmålet. Kalmar FF lät sig dock inte nedslås utan kvitterade åtta minuter in i andra halvlek. Därefter tog Malmö över taktpinnen och kunde i halvlekens mitt trycka dit 2-1 vilket också blev slutresultatet.

 

Ta del av vår "hovfotograf" Robert Kolariks fina bilder HÄR

Sista chansen för den här gången!
2024-05-30 08:18

Prognosen som tidigt i veckan sa regn imorgon fredag är ändrad och det utlovas nu SOL och cirka 23 GRADER. Det är sista chansen (för den här gången) att se dessa fantastiska talanger på plats. Det är så otroligt roligt att Malmö FF har valt Uppåkravallen istället för att spela i Malmö, och efter fyra matcher här känner dom det som att det är deras hemmaplan och dom är mycket tacksamma för stödet dom haft här ute. SÅ, imorgon hoppas vi att så många som möjligt dyker upp på denna högklassiga fotbollsunderhållning. Fri entré, varmt välkomna!

 

Bortaseger för damlaget
2024-05-26 22:31
Damlaget tog en ny seger! Arkivbild

Damerna tog sin första seger på bortaplan efter vinst mot Backarnas FF. Matchen spelades 9-mot-9 på hemmalagets begäran, vilket var lite ovant för de gröna.

Högt bolltempo, aggressivt presspel och en beslutsamhet i att ta sig fram till lägen ledde till 2-0 till UIF efter första halvlek.  Det fanns egentligen bara ett lag på banan och med bättre skärpa i avsluten, hade vi kunnat avgjort matchen redan före pausen. 

Hemmalaget gjorde ett positionsbyte inför andra halvlek, där målvakt och forward bytte plats med varandra. De sökte långa bollar på denna spelare hela tiden vilket innebar att vi tappade vårt momentum och det blev onödigt spännande när de lyckades få hål på oss på det sättet med ca kvarten kvar.

Vi tog tag i taktpinnen igen och replikerade redan fem minuter senare och avgjorde matchen. 

Härligt med en seger på bortaplan och segersången satt bättre efteråt.

 

Målskyttar: Bella E, Moa T och Julia. 

BLI MEDLEM
Uppåkra IF Facebook
UIF-TV
Nyheter från våra lag
Herrar, 02/06 17:26 
P2013, 01/06 14:54 
P2013, 26/05 17:27 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan