Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Välkommen till UIF - P13

Vi är ett glatt gäng pojkar födda 2013 som tränar, spelar fotboll och har kul ihop.

 

Håll koll i KALENDER för träningar, aktiviteter, matcher etc.

 

Maila gärna vid frågor, p13@uif.nu

No more för i vår
2024-06-16 16:20
Sista träningen samt match mot Värpinge

Säsongens sista träning och sista matcher har precis avslutats.

 

Onsdagsträningen innehöll vanliga inslag såsom knäövningar och matchspel, men även glassätande. Det är sedan gammalt att aktivitetsgruppen delar ut glass till grabbarna och gåvor till ledarna. Gåvorna innehöll förvisso varken guld, rökelse eller myrra, men däremot varmt uppskattade sötsaker och servetter.

 

Under våren har det spelats cuper samt seriespel med tre lag. I stort sett varje helg har det varit någon form av fotbollsspel för de drygt 35 grabbarna.

 

Artikelns reporterteam lyckades få en sällsynt ledarkommentar kring vårterminens seriespel.

 

”Det nivåanpassade seriespelet har varit lyckat. Vi kunde snabbt se killar som tidigare befann sig lite i bakgrunden, steppade upp och tog ett större ansvar. Målsättningen är ju att få grabbarna att utmanas på rätt nivå, för att utvecklas. Det tycker vi att serieupplägget har medfört. Under hösten kommer vi fortsätta med samma setup.”

 

Under helgen spelades det tre matcher - motståndare var LBK, Värpinge och Bara. Någon match utspelades i ösregn medan andra i mer somrig väderlek - ösregn är kanske sommarväder..? Trots varierande väder och motstånd, så avslutades serien på ett bra sätt som bådar gott inför hösten och framtiden.

 

Förutom fotbollskola nästa vecka, så pausas fotbollen fram till början av augusti då det är dags för Eskilscupen i Helsingborg. Ledarna hälsar att de återkommer när träningarna kör igång igen.

 

Tack för en bra vårsäsong och hoppas att alla får en trevlig sommar!

 

/S Jerring

Dan före dopparedan eller nästsista spelhelgen för våren
2024-06-09 19:55
Matcher mot Eslöv och Hörby

Ytterligare en helg har passerat, denna gång med 180 minuters fotbollsspel uppdelat på matcher mot Eslöv, Hörby och Veberöd.

 

En match mot ett lag från en stad som fått epitetet ”Sveriges tråkigaste stad”, är allt annat än tråkig. Eslövs BK bjöd på väldigt fint passningsspel och tufft motstånd, men som tur är kan även Uppåkragrabbarna lira boll.

 

Lördagens andra match spelades mot Veberöds AIF. Då tanken med att erbjuda nivåanpassat spel, är att alla spelare - i hemma- som bortalag - ska kunna känna att de lärt sig något, är det tråkigt när ett lag tar med sig spelare som rimligen ska spela på en annan nivå. Istället för win-win, blir det snarare lose-lose. Vi får bryta ihop och komma igen!

 

I helgens sista match bjöd vi upp Hörby FF till dans. En välspelad tillställning där två lag kämpade för fullt i tre gånger 20 minuter.

 

Nästa helg har vi tre bortamatcher. Vi hoppas att alla föräldrar har tid att komma och heja på sina grabbar! Sen är det semester ☀️☔️

 

/G Nordahl

Uppåkra kommun?
2024-06-01 14:54
Mot Staffanstorp United

Lördagens tre stora sporthändelser var Champions Leaguefinalen och två kommunderbyn mot Staffanstorp United.

 

Allt detta på årets, än så länge, varmaste dag. Solen gjorde sitt bästa med att hetta upp stämningen och för ovanlighets skulle blåste det inte alls på Staffansvallen.

 

Trots värmen så fightade totalt närmare tjugo killar för fullt på planerna. Våra målvakter murade igen målet och utespelarna rullade boll, hittade nya spelbara positioner och inte minst kämpade konstant i 60 solgassande minutrar. Även de av oss som stod på sidlinjen svettades av både värmen och den högoktaniga fotbollen som spelades.

 

Stort tack till Uniteds ordförande som kom ut med två hinkar vatten som spelarna kunde svalka sig i.

 

Alltid välspelade, jämna och spännande matcher när vi möter kommunrivalen ⚽️💪

 

Slutligen, är det inte dags att byta namn på kommunen!?

 

/Helios

 

#ForzaUppåkra

Inte bara Bara
2024-05-26 17:27
Matcher mot Lund, Kävlinge Harrie och Bara

Vad gör man en helg i slutet av maj? Jo, man står på Uppåkravallen och hejar fram våra tre lag. Det är sedan gammalt.

 

Under lördagen spelades två matcher - mot Lunds SK samt Kävlinge Harrie FF. Två matcher, i vilka våra grabbar satte fart från första matchminut. Sextio svettiga - även för publiken - minuter senare kunde två gäng med fotbollskrigare lämna planerna med fanan i topp.

 

Strax efter lördagsmatcherna spelade Malmö FF U19 mot IFK Norrköping på just vallen. Förmodligen fick MFF lite extra styrka av våra grabbars fina kämpande, då de vann över IFK. Varsågoda!

 

På söndagen kom Bara GoIF och hälsade på. Skönspel varvat med snabba omställningar gjorde det svårt för motståndarna. Även här kunde stolta, kämpande grabbar lämna planen med flaggan i topp.

 

Nästa vecka vankas kommunderby gånger två…

 

#ForzaUppåkra

 

/X

Dagen efter Lilla-VM
2024-05-18 19:25
Bjärred- och Sjöbomatcher

Dagen efter Lilla-VM utspelades nya fotbollsdrabbningar, dock en smula mer lokala.

 

Våra tre lag drog åt varsitt väderstreck - mot Sjöbo i öster; mot Bjärred i norr och mot Oxie i söder.

 

Förutsättningarna var inte de bästa. Endast ett lag hade full uppställning med avbytare. Ett lag lånade in från p2014 och ett lag tvingades till att låna spelare från motståndarlaget. Ett inte allt för vanlig tilltag, men nödvändigt för att överhuvudtaget kunna spela matchen.

 

Laget med inlånade medspelare från ”andra sidan” hade en tuff dag. De två andra lagen kom gissningsvis hem med större smile.

 

Vi håller tummarna att nästa helgs matcher får lite bättre förutsättningar :)

 

/Fotbollskrönikören

 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan