Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Klubben för ALLA!

Uppåkra IF pausar damseniorverksamheten
2022-05-08 19:44

Uppåkra IF har den uttalade målsättningen att vara en utvecklingsförening för duktiga fotbollsspelare.

 

Vi anser att våra ungdomar är det värdefullaste vi har och ser därför som vår uppgift att skapa en sådan atmosfär i klubben, att man skall TRIVAS och UTVECKLAS både som fotbollsspelare och människa.

 

Vi skall se och utveckla våra fotbollsspelare på ett sådant sätt att var och en, efter sina individuella förutsättningar, når sin högsta möjliga fotbollsnivå. Detta innebär också att vi inte står i vägen för unga talanger som vill prova på spel i högre divisioner.

 

Under många år har Uppåkra IF spelat i division 2, och detta som ett pålitligt och stabilt mittenlag. Dock har successiv föryngring skett i takt med att äldre spelare valt att sluta med sitt fotbollsutövande.

 

Inför den nu pågående säsongen valde också en del spelare att prova lyckan i högre serietillhörighet, vilket är fullt naturligt och ligger i linje med föreningens policy.

 

Kort före seriestart hade vi av den anledningen inget damlag att ställa på banan för årets seriespel. I elfte timmen var det dock en del spelare som anslöt från föreningar i lägre divisioner och med hjälp av vårt äldsta flicklag beslöt vi att ge det ett försök, då vi är stolta över att vara en hel förening och vill ge alla som vill, möjligheten att spela i Uppåkra IF. Vi försökte då också söka oss ner till division 3 men det hela var för sent och vi fick fortsätta med vår plats i division 2, en serie som i princip ingen av spelarna tidigare spelat i. Naturligtvis inte optimalt men vi hade vid det tillfället inget val.

 

Nu är vi i den situationen att vi får allt svårare att få till erforderligt antal spelare vid varje matchtillfälle.

 

Vi är måna om våra ungdomars välbefinnande såväl på som utanför plan och har givetvis lyssnat på dem. Dom har ställt upp på ett föredömligt sätt och varit enormt lojala mot föreningen men vi vill att dom skall utvecklas efter sina egna individuella förutsättningar.

 

Vi är fullt medvetna om att det naturligtvis inte är bra att dra ur ett lag under pågående seriespel och vi såg verkligen fram emot att gästas av Malmö FF på Uppåkravallen på tisdag.

 

De ledare och seniorspelare som anslöt till Uppåkra IF tätt inpå seriestart skall ha en stor eloge för det engagemang man haft. Dom har verkligen försökt och det skall dom ha all heder av. Tyvärr var dom för få till antalet för att detta skulle kunna fortgå över tid. Vi beklagar verkligen detta.

 

I samma andetag som nu damseniorverksamheten pausas gällande innevarande säsong påbörjar vi direkt arbetet med att återetablera en stark damseniorverksamhet i anpassad serietillhörighet 2023.

 

Vi önskar övriga lag i serien stort lycka till med sin fortsatta säsong.

 

Hjärup 2022-05-08

 

Johan Hedblom

Ordförande Uppåkra IF

0732-05 38 01

ordf@uif.nu 

 

Ulf Mohlin Fagerström

Klubbchef Uppåkra IF

0706-85 20 80

ulf@uif.nu 

                                                                


Nyhetsarkiv
Tre poäng in på kontot2022-04-29 21:14
Klubbchefen har ordet2022-04-29 16:55
Hemmamatch för herrarna2022-04-29 10:51
2022-04-14 10:40
Seriepremiärer2022-04-08 11:12
Kallelse till årsmöte2022-03-02 12:30
Förnyat partneravtal 2022-02-21 13:30
 
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS