Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Klubben för ALLA!

Klubbchefen har ordet
2022-04-29 16:55

När jag fick frågan från dåvarande styrelse och dess ordförande Anders Haskel hösten 2021, om att tillträda en roll som klubbchef i Uppåkra IF behövdes ingen längre betänketid. Uppåkra IF är sedan länge en oerhört välskött förening och har sedan jag flyttade till Hjärup 2002 funnits med som en central plats i min och min familjs hjärta. Dels var jag dessutom tillgänglig för nya uppdrag och dels lockade tanken att kunna bidra med att utveckla föreningen.

Det som initialt skulle vara ett projekt på sex månader fortsätter alltså nu. Minst hela 2022. Jag vill tacka den nya styrelsen med vår ordförande Johan Hedblom i spetsen för förtroendet och skall göra mitt yttersta för att förvalta det pundet.

Under hela mitt yrkesliv har jag jobbat inom idrotten. Detta har dock varit på den nationella och internationella scenen med elit- och landslagsverksamhet. Utmaningen ligger ofta i att plocka ner den erfarenheten på en nivå som är anpassad för en ideell breddverksamhet som vår fina förening utgör. Visste ni förresten om att jag vid de flesta av mina internationella uppdrag har haft min mycket gode vän och partner-in-crime, Magnus Svensson, som kompanjon. Han kan lite mer än bara Uppåkra IF.

Mitt uppdrag är av övergripande art och ofta ganska långt ifrån det sportsliga. Jag är tacksam för att Anders Haskel finns kring herr- och damlag samt Johan Hedblom i ungdomsverksamheten. Här har vi även UK, med två stjärnor i form av Andreas Dahlqvist och Mats-Owe Olsson. Känns tryggt och bra!

Det är mycket som kretsar kring utveckling av anläggningsfrågor, arrangemang, externa allianser, marknadsföring och bygga varumärket Uppåkra IF. Det är jätteroligt och en aldrig sinande ström av möjligheter uppenbarar sig mest hela tiden.

Det finns massor att sätta klorna i. Snart har vi förhoppningsvis elljus på huvudplanen, det öppnar upp för nya möjligheter. Inte bara internt utan även att få hit lite gästspel av allehanda slag.

Vi har kommunens uppdrag att sköta det första nationaldagsfirandet som äger rum i Hjärup. Det skall vi självklart göra på allra bästa sätt. Är bara vädergudarna med oss så är jag övertygad om att vi med gemensamma krafter skall sammanfatta det som succé.

Hjärup kommer att växa lavinartat. Det byggs på många ställen av olika aktörer och inom ett år eller två sätter Skanska spaden i marken för Västerstad. Ett område som skall bebyggas med 1300 bostäder under en åttaårsperiod. Ni kan själv räkna ut att befolkningsmängden nästan fördubblas under den perioden och det innebär stora, men angenäma, utmaningar för Uppåkra IF. Vi skall ha en beredskap för att kunna ta emot en stor mängd nya spelare. Vi måste se till så att vi står väl rustade vad gäller ledarförsörjning så att vi på bästa sätt kan fortsätta ligga i framkant med duktiga och engagerade ledare. Här tycker jag vi står oss oerhört starka.

I min egen vision så ser jag att vi utnyttjar de lov som finns till att göra något bra. När det är sportlov, påsklov och höstlov så åker inte alla bort. Det är väldigt många barn som tar sig upp till Uppåkravallen för att spela fotboll och umgås. Varför kan vi då inte ha någon organiserad lägerverksamhet, liknande den vi har på sommaren och som vi kallar Sommarfotbollen? Inte minst kan det vara bra ur ett familjeperspektiv. De familjer som inte reser bort kanske likväl känner att man måste ta ut semester för att barnen inte skall vara ensamma hela dagarna. Tar vi ett samhällssocialt ansvar och har en verksamhet på dagtid så kanske det kan underlätta för många.

Ett arrangemang vi diskuterar internt är att starta en sommarcup för 7-mannalag. Vi kan börja lite försiktigt för att sedan utveckla det hela med övernattningar och en mängd sidoaktiviteter. Vi har en anläggning som står väl rustad för att klara av det och jag är övertygad om att vår organisation står lika stark. Vi har som alla vet även Bilia Cup för de yngsta. Detta är också ett arrangemang vi kan lyfta rejält.

I Skånebyn sjuder det av liv eftersom de yngsta lagen samt Boll o Lek håller till där. Det är mängder med föräldrar och anhöriga som supportrar lagen som spelar där. Det är en liten seg process men den gula boden som är skadad av en brand, skall rivas och forslas bort. Den skall på sikt ersättas med en kiosk som blir klädsamt anpassad för att smälta in i den fina miljö som Skånebyn utgör.

Apropå kiosk. Vi har ganska långt framskridna planer på att för alla Hjärupsbor offentliggöra Uppåkrakiosken. Dvs ha den öppen på fasta tider under lördagar och söndagar, framför allt under den varma delen av året. Det är mycket folk som rör sig vid lekplatsen i Hjärups Park, som är omedelbar granne med Uppåkravallen. Vet man om att barnen kan få en glass, en korv och att föräldrarna kan ta en kaffe så är jag övertygad om att man hittar dit. Alla intäkter går som bekant oavkortat till vår blomstrande ungdomsverksamhet.

På tisdag har marknadsgruppen en social sammankomst för att spåna lite framåt. I den gruppen ingår Magnus Nilsson, Magnus Åkesson och mitt ständiga bollplank Peter Nilsson. Vi tar gärna emot kloka inspel på saker och ting som kan utveckla och föra föreningen framåt.

Det absolut viktigaste en förening har är de ideella krafterna. Dessa skall man vårda ömt och aldrig ta för givna. Samtidigt skall man aldrig glömma att när man åtar sig ett ideellt uppdrag så har man både rättigheter och skyldigheter. Här tycker jag att vi generellt sätt har en fantastisk grupp av ledare och personer med övriga uppdrag. Valberedningen har också gjort ett stort jobb med att sätta samman en styrelse som har ett härligt driv och stort engagemang.

Med dessa rader vill jag önska alla UIF:are och alla Hjärupsbor en riktigt fin Valborgshelg! Ni är bäst!

 

Ulf Mohlin Fagerström

Klubbchef Uppåkra IF


Nyhetsarkiv
Sommarledigt2022-07-01 09:04
Kämpaseger och semester2022-06-23 22:16
Storseger på Vallen!2022-06-12 15:55
Nationaldagsfirande2022-05-30 12:21
Tre poäng in på kontot2022-04-29 21:14
Klubbchefen har ordet2022-04-29 16:55
Hemmamatch för herrarna2022-04-29 10:51
2022-04-14 10:40
Seriepremiärer2022-04-08 11:12
Kallelse till årsmöte2022-03-02 12:30
Förnyat partneravtal 2022-02-21 13:30
 
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS