Äntligen 3 gröna sköna poäng!
2023-06-03 15:26

En helt fantastisk lördag på flera sätt. Gött försommarväder och påfyllt med glass i kiosken.

UIF herr mötte idag Saba/Palestina på Vallen.

Många spelare borta igen och flera nya positioner där ibland annat vår målvaktstränare Charles Challe Duc fick ställa sig i mål i brist på andra. Detta var en vinnande faktor där Challe fick en tuff uppgift som han löste med bravur och trots en nervös och darrig inledning så kom han in rätt i matchen. Redan i 5:e minuter snappar vi upp bollen på mittplan när motståndarna och målvakten bjöd på boll och tom kasse och Felix kunde kallt lobba in bollen till 1-0.

Vi blev hårt pressade både från solen och Saba, som spelade riktigt bra emellanåt och skapade sylvassa chanser och vi kom lindrigt undan. Vi kämpade på tappert även om det var tufft men vi lyckades ändå spela in 2-0 i 36:e min där Emil är sist på bollen. Saba tröttnade lite så trycket på minskade lite i sista delen av halvleken men de lyckades dessvärre på övertid överlista Challe i målet till 2-1.

I 2:a halvlek kom Saba ut dundertaggade såklart och fortsatte skapa chanser och vi själva höjde oss lite, kom också till några chanser. Felix kom fri men lyckades tyvärr inte få in förstaläget eller returen vilket såklart hade underlättat. Saba dundrade på, Raslan var i högform och en bra bit in i halvleken fick Saba straff men den var nog feldömd - oavsett så var Challe där och knep den så fortsatt, 2-1.

Under matchen var det en del skador som genererade avbrott och en del tilläggstid och mitt i pressen till kvittering, Sabas målvakt var uppe på hörna och nickade strax utanför, så lyckades Felix sno pucken på mittplan, runda försvararen och så på värsta ishockeymanér så in en icingboll till 3-1 och lyckan var total. Glädje, highfives, adrenalin och mycket falsk segersång stundade. Till på det en kall läsk!