Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Serieledarna ångar på
2023-05-24 19:50

Vi lyfter omedelbart på hatten för seriens i särklass bästa lag. Även om hemmalaget i grönt tyvärr inte hade sin bästa dag på jobbet så skall NK Croatia ha beröm för en väldigt fin och rörlig fotboll.

Det dröjde inte länge innan bollen låg bakom Hannes efter ett mindre lyckat försvarsspel i backlinjen. Efter 30 minuter lös det ilsket 0-3 på resultattavlan, vilket också blev halvtidsresultatet. En halvlek med markant bollinnehav för gästerna som rullade boll fint, ville ha bollen när man hade den. Hemmalaget såg ängsligt ut från start och verkade inte tro på uppgiften och förmådde inte hålla bollen inom laget när man hade den i sin ägo.

Andra halvlek var fem minuter gammal när gästerna utökade sin ledning via ett skott som absolut inte var otagbart. Minuten senare var det dags igen då Croatia rann igenom väldigt enkelt och tilläts göra sitt femte mål för dagen mot ett hemmalag som förvisso stred och försökte, men inte räckte till mot övermäktigt motstånd. I den 84:e minuten var tennissiffran 0-6 ett faktum vilket tre minuter senare blev 0-7. Kvällens största jubel kom dock i den 89:e minuten när Uppåkras Hampus Lidh distinkt reducerade till 1-7 vilket blev slutresultatet.

Det är svårt att se hur Croatia skall tappa mer än en handfull poäng, om ens det, i årets serie. All heder för en positiv och tempofylld fotboll. För Uppåkras del gäller det att finna vägar för att studsa tillbaka både försvarsmässigt men kanske framför allt offensivt innan det är dags för nästa match som spelas mot Furulund på söndag, en väldigt viktig kamp i tabellens nedre del.