Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Lunds FF - UIF 2-5 (0-2)
2022-05-05 23:41

Mitt i veckan match borta mot LFF, seger och fortsatt häng!

Vi får en darrig matchinledning, mycket på LFFs planhalva första 10 men utan att hota direkt. Det mesta slutar med dueller och bolltapp. I den 11:e min jobbar vi fram en hörna som blir giftig, men avslut från nära håll i burgavelns utsida. Hannes får göra några insatser i målet också när LFF skapar några halvchanser.

Inte mycket ordnat spel men vi har en ny fast situation i den 15: minuten, som efter nån vunnen duell trycks in av en LFF-spelare på mållinjen, 0-1 ett faktum.

Efter målet jobbar vi på en högre växel defensivt och stör deras försök till speluppbyggnad tidigt. Det är också så vi fixar nästa heta målchans, jobbar fram en hörna som avslutas vid bakre stolpen men strax utanför. Spelmässigt höjer vi oss efterhand i halvleken och defensivt gör vi det bra. Vi jobbar tillsammans och lägger många meter i återerövringsspelet.

0-2 gör vi i den 40:e minuten när vi går högt och i ett motlägg får Elia bollen i mål, flyt men påpassligt och efter väl utfört jobb. En halvlek där vi bör göra mer än 2 mål, vi skapar 7-8 riktigt bra läge och avslutar "andra halvan" betydligt bättre.

Andra halvlek känns LFF något vassare än i första, bra fart på en kant har nu kompleterats och de har nu mer fart på fler positioner. Vi är fortfarande mycket på deras planhalva men vi spelar mer långt och mer på chans. Inte så många målchanser men de få vi skapar är desto farligare, bla har vi ett friläge som borde resulterat. I den 70:e minuten jobbar Kenny lite på egen hand fram bollen och skapar ett nytt friläge, behärskat avslut och sköna 0-3 på tavlan. Lyckat inhopp då Kenny som precis ersatt Loth i anfallet även gör 0-4 några minuter senare. Ytterligare några minuter senare är det dax för nästa inhoppare att skriva in sig i protokollet när Emil snappar upp en målvaktsräddning och trycker in 0-5 och stänger föreställningen, tänkte vi. Lite väl ofokuserad avslutning och LFF får göra 2 mål på slutet.

Summering: Bra koll i 76 minuter, men väl generösa sista biten. Spelmässigt har vi alla högre krav på detta laget men vi kommer dit. Vi skapar mycket och borde avgjort matchen mycket tidigare och då hade vi också fått en lugnare avslutning.