Uppåkra IF - Löberöds IF 6-3
2022-03-10 19:03
Bra stämning på Vallen när Löberöds IF var på besök under lördagen!

Träningsmatch 2 och första segern!

Vi inleder matchen som vi bestämt, vi möter dem tidigt och Löberöd har svårt att hitta några vettiga uppspel. Laget sitter ihop på ett bra sätt och vi är rejält påkopplade från start. När vi vinner boll gör vi bra värderingar om vi ska ha fart eller tålamod, så även det är en klar förbättring från förra matchen. Det blir mycket spel på deras planhalva och när vi rullar på marken är det stor skillnad mellan lagen. Vi skapar mycket målchanser och kantspelet fungerar bättre och bättre, bra "växlar" mellan ytterback/yttermittfält och mycket spel i djupled. Löberöd är kanske något generösa vid något av målen men vi borde gjort 5-6 mål i första halvlek, så stort var spelövertaget och det hade mer speglat matchbilden. Spelmässigt en bra halvlek men ingen fullträff.

Andra halvlek blir något jämnare, vi bjuder in till lite spänning i matchen när Löberöd ges chansen att reducera men vi tar oss samman igen. Något mindre spelövertag i andra men har bra kontroll resten av matchen. Även i andra visar vi prov på riktigt bra kombinationsspel där vi är nära och ger bra support till bollhållaren och spelar med få tillslag. Snyggt! Det bjuds också på en del individuella delikatesser vid vissa av målen i matchen, och det ger ju lite ytterliggare spets.

Summering: Ett steg till är taget och det känns bra att första vinsten kommer tidigt. Vi har sammantaget ca 70 min av matchen där vi gör väldigt få misstag om vi räknar bort en del avslut/inspel, och det är mycket bra. Räknar med att vi den närmaste tiden även kan förbättra själva slutprodukten i vårt anfallsspel och att vi hela tiden utvecklar spelet. Nu går vi in i en väldigt intensiv period under vecka 11. Träning måndag, match onsdag och träningsläger fredag - söndag!