Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Klubben för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
"Seppe" herrarnas poängräddare
2022-05-19 22:14

I dagens drabbning, tillika hängmatch för UIF-herrarna i div 6 sydvästra B tog man sig till Kävlinge för att möta Kävlinge-Harrie på Högalid. Tanken var match på naturgräs men det blev en mycket märklig balkongmatta, hal som attan och något som uppenbart störde oss. Vi kom inte in i matchen och fokuserade för mycket på det negativa.

Hade vi bara fått ned bollen på marken och fått igång ett spel inom laget så hade vi troligen tröttat ut motståndet mycket tidigare.

Nu åkte vi istället på ett slarvmål bakåt i första halvlek och fick jovbba ännu mer i uppförsbacke.

I mitten av andra halvlek tröttnade motståndarna, grinade illa och snackade till sig ett rött kort i ca 75:e min samtidigt som vi fick frispark i bra läge.

Sepanta hade precis kommit in och fick bollen på frisparken mitt på pannan och rakade in bollen till 1-1. Vi fick lite feeling och det kändes som vi hade kunnat springa ifrån de rödblå-randiga men fick också ett rött kort efter två snabba varningar på Kenny strax efter K-H och det blev inte roligare än så...en ganska medioker div 6-match slutade nog rättvist 1-1.

 

K/H - UIF 1-1 (1-0)

Mål: Sepanta

Kommunstyrelsen sprider ljus över Uppåkravallen
2022-05-18 21:34
Foto: Martin Rönningborn Sankovic

Vi har den stora glädjen att berätta att en enig kommunstyrelse i Staffanstorps kommun ikväll beslutade att anslå 1.750.000 kronor till belysning (elljus) på Uppåkravallens naturgräsplan.

 

-Det är förstås en stor glädje just nu att vi fått gehör för detta. En process som startade när jag väckte frågan i november, säger Uppåkra IF:s klubbchef Ulf Mohlin Fagerström.

 

-Det kommer betyda väldigt mycket för verksamheten som nu kan förlängas på ytterligare en plan, vilket göra att ytor friläggs under längre tid än tidgare. I sammanhanget vill jag tacka Pierre Sjöström (S) som var den första politiker jag pratade med gällande detta och som varit ett fint bollplank samt Christian Sonesson (M) som i samma ögonblick vi hade dialog kring detta och han fick vetskap om vår avsaknad av elljus blev väldigt aktiv i ärendet. Givetvis tackar vi hela kommunstyrelsen som alltså enhälligt beviljade detta anslag. 

 

Nu kommer en upphandling att äga rum och någon gång efter sommaren kan arbetet förhoppningsvis påbörjas.

Herrarna trivdes på naturgräset
2022-05-13 20:56
Foto: Martin Rönningborn Sankovic

Att fotboll gör sig bäst med riktigt gräs som underlag visade Uppåkras herrlag med eftertryck i fredagens seriematch mot Lund United. Man tog omedelbart kommandot i matchen och i den femte matchminuten hängde Sam Andersson högst på en hörna och nickade snyggt in 1-0 i det bortre krysset. Mer skulle komma...

Innan domaren, som var alldeles utmärkt hela matchen, hade blåst för eld upphör efter den första halvleken så lös det hela 7-0 till Uppåkra på resultattavlan. Precis som siffrorna säger så var det spel mot ett mål och de grönsvarta var helt överlägsna. Vi noterade ett hattrick för Emil Tsilkos där 4-0 målet var en praktträff rakt upp i krysset. Bra energi i alla lagdelar.

Som så många gånger förr i idrottssammanhang är det svårt att finna den där stora motivationen, även om man alltid vill, när man går ut till spel med en sådan stor ledning. 

Det tog förvisson inte många minuter innan Elias Östlund satte 8-0 men sedan blev det ett sömnpiller i väntan på slutsignal och matchbilden jämnade ut sig betänkligt i jämförelse med den första halvan av matchen.

Tio minuter före slutsignalen letade sig bollen upp på handen på en av våra försvarsspelare och Lund United fick straff. Denna förvaltade man bra och spräckte därmed Hannes nolla. Han hade för övrigt en av sina lugnaste kvällar i målvaktskarriären. 

Slutsignalen ljöd och resultatet landade på 10-1. Kanske ingen riktigt bra värdemätare men första halvlek var pigg och kreativ och bjöd på flera fina kombinationer.

 

Målskyttar Uppåkra IF:

Emil Tsilkos 4, Gustav Loth 2, Sam Andersson, Filip Andersson, Elias Östlund och Oliver Vingren 

Kanske inte kosläpp, men nästan...
2022-05-13 07:11

Ikväll är det dags för Hjärups motsvarighet till lantbrukarnas kosläpp. Vi släpper ut vårt grönsvarta herrlag på Uppåkravallens naturgräs för första gången den här säsongen. 

Matchen börjar klockan 19.00 och för motståndet står Lund United FC. Som sig bör är kiosken öppen, musiken strömmar ur högtalarna och stämningen är både gemytlig och fantastisk. Det finns egentligen ingen anledning för en sann UIF:are att inte vara på plats :-) Nåja, vi hoppas på mycket folk och en hejdundrande föreställning av vårt stolta hemmalag. 

 

Ikväll kommer även vår nye fotograf att vara på plats och ta allehanda bilder. Ser ni en figur som ni inte känner igen med en kamera i högsta hugg så är det Martin Rönningborn Sankovic som vi välkomnar till UIF-familjen. Martin kommer dyka upp lite då och då i vår verksamhet. 

 

Gräset är nyklippt, det är fint väder, doft av läder och snart så rullar bollen igen!

Skånes Idrottsledarstipendier
2022-05-12 09:23

Vid en trevlig ceremoni hos Sparbanken Skåne under onsdagskvällen fick Charlotte Holmquist ta emot ett stipendie på 7000 kronor för förtjänstfulla insatser under lång tid inom Uppåkra IF. Samtidigt erhöll föreningen 3000 kronor. Stipendiet delades ut av Johanna Norrbohm, kontorschef vid Sparbanken Skåne i Staffanstorp.

 

Stort grattis "Lotten", du är en genuint äkta föreningsmänniska som alltid ställer upp för Uppåkra IF:s bästa. Ett sant fördöme för många att se upp till.

 

Bakom stipendierna står Sparbanksstiftelserna i Skåne tillsammans med RF-SISU Skåne. 

Uppåkra IF pausar damseniorverksamheten
2022-05-08 19:44

Uppåkra IF har den uttalade målsättningen att vara en utvecklingsförening för duktiga fotbollsspelare.

 

Vi anser att våra ungdomar är det värdefullaste vi har och ser därför som vår uppgift att skapa en sådan atmosfär i klubben, att man skall TRIVAS och UTVECKLAS både som fotbollsspelare och människa.

 

Vi skall se och utveckla våra fotbollsspelare på ett sådant sätt att var och en, efter sina individuella förutsättningar, når sin högsta möjliga fotbollsnivå. Detta innebär också att vi inte står i vägen för unga talanger som vill prova på spel i högre divisioner.

 

Under många år har Uppåkra IF spelat i division 2, och detta som ett pålitligt och stabilt mittenlag. Dock har successiv föryngring skett i takt med att äldre spelare valt att sluta med sitt fotbollsutövande.

 

Inför den nu pågående säsongen valde också en del spelare att prova lyckan i högre serietillhörighet, vilket är fullt naturligt och ligger i linje med föreningens policy.

 

Kort före seriestart hade vi av den anledningen inget damlag att ställa på banan för årets seriespel. I elfte timmen var det dock en del spelare som anslöt från föreningar i lägre divisioner och med hjälp av vårt äldsta flicklag beslöt vi att ge det ett försök, då vi är stolta över att vara en hel förening och vill ge alla som vill, möjligheten att spela i Uppåkra IF. Vi försökte då också söka oss ner till division 3 men det hela var för sent och vi fick fortsätta med vår plats i division 2, en serie som i princip ingen av spelarna tidigare spelat i. Naturligtvis inte optimalt men vi hade vid det tillfället inget val.

 

Nu är vi i den situationen att vi får allt svårare att få till erforderligt antal spelare vid varje matchtillfälle.

 

Vi är måna om våra ungdomars välbefinnande såväl på som utanför plan och har givetvis lyssnat på dem. Dom har ställt upp på ett föredömligt sätt och varit enormt lojala mot föreningen men vi vill att dom skall utvecklas efter sina egna individuella förutsättningar.

 

Vi är fullt medvetna om att det naturligtvis inte är bra att dra ur ett lag under pågående seriespel och vi såg verkligen fram emot att gästas av Malmö FF på Uppåkravallen på tisdag.

 

De ledare och seniorspelare som anslöt till Uppåkra IF tätt inpå seriestart skall ha en stor eloge för det engagemang man haft. Dom har verkligen försökt och det skall dom ha all heder av. Tyvärr var dom för få till antalet för att detta skulle kunna fortgå över tid. Vi beklagar verkligen detta.

 

I samma andetag som nu damseniorverksamheten pausas gällande innevarande säsong påbörjar vi direkt arbetet med att återetablera en stark damseniorverksamhet i anpassad serietillhörighet 2023.

 

Vi önskar övriga lag i serien stort lycka till med sin fortsatta säsong.

 

Hjärup 2022-05-08

 

Johan Hedblom

Ordförande Uppåkra IF

0732-05 38 01

ordf@uif.nu 

 

Ulf Mohlin Fagerström

Klubbchef Uppåkra IF

0706-85 20 80

ulf@uif.nu 

                                                                

BLI MEDLEM
Uppåkra IF Facebook
Nyheter från våra lag
Herrar, 26/05 20:46 
F2009, 26/05 19:34 
P/F2016, 25/05 10:56 
P2009, 23/05 15:44 
 
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS