Uppåkra Idrottsförening P082 - 5Wormo IF

Samling:12:30, Omklädningsrummen Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Träningsmatch mot Wormo. Hemmamatch så samlas vid omklädningsrummen och byter om och tar försnack.
Tuff match mot stark motståndare
2023-02-19 19:24

Som nämnts tidigare, är främsta syftet med matcher under försäsong att i match testa det vi arbetat med på träningarna. Naturligtvis skadar det inte att vinna matcher men det är inte det huvusakliga målet.

Vi har fortsatt arbeta med att förbvereda oss för att bemästra den större yta, som 11-manna-fotboll spelas på. Det vi ville se på den här matchen var:

• att vi under vår speluppbyggnad befolkade alla fem korridorerna
  • att vi skapade spelbarhet i flera led för varandra
  • att vi vågade börja om när vi inte hittade alternativ framåt
  • att vi hellre skulle spela oss framåt via mittfältet än att spela långt.

Försvarsmässigt skulle vi fortsätta med att vara kompakta och snabba i överflyttningarna. dessutom ville vi vara hungriga och intensiva i vårt återerövringsspel.

Motståndet var en ny bekantskap, vilket är roligt och utmanande för att vi inte vet vad som väntar oss.

Vi spelade riktigt bra och helt enligt matchplan under första halvlek. Vi såg till att hålla bollen inom laget och hade stort tålamod i vår speluppbyggnad.  Det spelet kräver en stor passningsskicklighet och man blir "straffad" när man inte når fram till rätt adress med sina passningar. Detta utnyttjade Wormo som hade flera sylvassa offensiva spelare, som snabbt kunde angripa när bollen hade brutits. Vad vi också blev varse var att de var riktigt starka på fasta situationer. Det ledde också till deras första mål när de lyckades få in bollen i mål efter några farliga situationer på hörnor.

Vi tog oss samman och fortsatte vara det lag, som hade mest boll, men ytterligare ett bolltapp och en snabb omställning senare av Wormo och vi låg under med 0-2.

Sista minuterna av första halvlek, blev vi mer desperata och hemföll till lite längre bollar, vilket satte våra forwards i situationer där de var tvungna att utmana och vinna man-mot-dueller, vilket vi gjorde några enstaka gånger, men utan resultat.

Inför andra halvlek manade vi på att fortsätta tro på ett spel där vi genom att spela genom våra lagdelar, skulle kunna få med flera spelare i anfallen.

Vi åkte på ytterligare ett mål i början av andra halvlek - denna gång på ett långskott. Bortalaget spelade ganska fysiskt och åkte på två gula kort efter varandra och vi utnyttjade det numerära övertaget genom att under den 10-minutersperioden göra både 1-3 och 2-3. Båda anfallen skedde precis på det sätt, som vi ville - genom att vi fick med oss 4-5 spelare och snabbt hitta en fristående egen spelare med fördel. Första målet gjordes av Malte på frispark sedan den samme blivit fälld strax utanför motståndarnas straffområde. Andra målet gjordes av Gustav C  sedan vi rullat upp backlinjen.

Med gott självförtroende jagade vi ett tredje mål, men matchen blev hackig med en hel del spelavbrott och diskussioner och vi tappade rytmen. Istället avgjorde Wormo med två mål i slutminuterna.

Generellt sett en godkänd prestation mot ett lag, som var lite bättre än vi på det mesta.