Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Välkommen till UIF - P08!
Nya tröjor 230821

 

Detta är UIF P08s egna lagsida. Här hittar du som spelare/förälder information om träningar, matcher, anteckningar från föräldramöten mm. Vi uppdaterar även med bilder och nyheter som rör laget.

 

För dig som är här inne och är sugen på att börja med spela med oss, så är det bara att kontakta någon av oss tränare, kontaktuppgifter hittar du här, eller komma ned på en träning på måndagar eller onsdagar. Vi ser gärna att nya spelare börjar, så välkommen!

Tuff våravslutning för P08...
2024-06-17 21:59

Fler bilder (+24) >>

Kraftigt desarmerat lag tog sig an Lilla Torg på ett kvällsvarmt Vallen.

Referat: Uppåkra IF  - Svedala IF
2024-06-15 19:37

Fotot visar ett nästan-mål. Bryans frispark tar i insida stolpe och tyvärr inget mål.

NYA RUTINER
2024-02-25 19:48

Hoppas att alla har haft en skönt läslov med skidåkning och romaner.

 

Ryktet om vår verksamhet har tydligen spridit sig, för sedan säsongsstarten har vi haft 7-8 killar, som har prövat på att träna med oss. Ett par av dem har bestämt sig för att ansluta och en del funderar fortfarande. Vi tränare tycker att det är väldigt roligt och vi trycker på att det är en lämplig träning i grupputveckling för alla killar inför gymnasieval och alla förändringar som väntar i deras liv. Vi håller inte bara på med fotboll utan vi förbereder pojkarna inför livet: att kunna samarbeta med alla, att ta sig in i nya grupper, att införliva nya människor i sin grupp, att hantera förändringar generellt.

 

En annan rolig förändring är att vi fått tillskott i tränarstaben genom Peter Öberg, som just ikväll är extra glad då hans lag vunnit Carabao Cup (efter att de bytt in en grek). Han kommer att få presentera sig närmare själv lite längre fram.

 

Att truppen växt, föranleder också att vi måste se över våra rutiner inför träning och match. Dels för att vi är för många för ett 11-manna-lag (men för få för två). Men även för att förbereda killarna för vad som komma skall när de tar klivet upp i Junior-verksamheten. Vårt mål är för övrigt att så många som möjligt ska vilja fortsätta med fotbollen även efter denna säsong.

 

Vi har därför utarbetat lite nya rutiner, som vi redan presenterat muntligt för killarna, men för säkerhets skull lägger vi upp dem här också. (Finns också under dokument).

 

RUTINER KRING TRÄNINGARNA

 

För att vi ska planera innehållet på träningarna så bra som möjligt, skickar vi numera kallelser till träningarna. Svara senast kl 15 på träningsdagen om du kommer eller inte.  Om du inte kommer, vill vi att du anger anledningen till frånvaron. (Då har vi chansen att fånga upp skadebekymmer, sjukdom eller eventuell brist på motivation och dessutom kan ta hänsyn till detta inför uttagningar till match).

 

Inför träningarna, får ni genom Whats-app-gruppen reda på lite om innehållet. Vill man byta om före träningen öppnas omklädningsrummet 20 minuter före träningen..

 

Senast 10 minuter före träningsstart sitter ni i omklädningsrummet med fotbollsskorna på och redo för träning. Vi har en kort genomgång i omklädningsrummet innan vi går ut på plan i gemensam trupp. Vi hjälps åt att ta med materialet ut på plan.

 

Vi installerar oss med vattenflaskor mm i ett av båsen och sedan leds uppvärmningen under 10 minuter av en av spelarna. Rekommenderas jogging eller FIFA 11+, men syftet är att vi ska bli varma och redo för att gå in i första övningen.

 

Under träningen gör vi vårt bästa i alla övningar. Får man känning under en av övningarna, kliver man av för resten av träningen. Vi vill inte riskera svårare skador.

Vi håller pauserna korta och vi lyssnar på de instruktioner och anvisningar vi får så att träningstiden kan utnyttjas så effektivt som möjligt.

 

Vi avslutar ALLTID med nedjoggning i gemensam trupp och hjälps sedan åt att ta med materialet tillbaka till omklädningsrummet.

Vi byter några få ord med tränarna innan vi går för kvällen.

Vill man duscha efter träningen, stannar en av tränarna i 20 minuter för att se till att alla kommer iväg.

 

RUTINER KRING UTTAGNING TILL MATCH

 

Eftersom truppen har växt, måste vi göra urval när vi kallar till match. För att vi ska vara rättvisa mot varandra och samtidigt ställa ett så slagkraftigt lag på benen, krävs det att vi följer några gemensamma rutiner.

 • Senast efter måndagsträningen meddelar man om man har förhinder till helgens match.
 • Se till att markera dig som tillgänglig till matchen i SportAdmin.
 • Senast inför/under torsdagsträningen meddelar man om man har en skavank eller annat som kommer att leda till att man inte kommer kunna prestera på topp.
 • Kallelse skickas till 16 spelare direkt efter torsdagsträningen baserat på närvaro, prestation och fokus under veckans träningar.
 • Svar på kallelsen förväntas komma senast innan ni går till skolan på fredag.

Viktigt att komma ihåg: Tränarna tar ut laget. Det lönar sig inte att klaga på om man har kommit med eller inte.

 

RUTINER KRING MATCH

 

Samling är på parkeringen utanför Uppåkraskolan. Tanken är att vi ska vara på plats på spelplatsen 1 h före matchstart.

Man väljer själv om man vill komma ombytt eller inte. Matchtröjor delas ut i samband med att vi går in omklädningsrummet.

Vi är ombytta och klara 45 minuter före matchstart då vi kör matchgenomgång.

30 minuter före matchstart går vi ut och värmer upp. FIFA 11. Passningsövning. Possession. Eventuellt skott. MV är med på FIFA 11 och får sedan separat uppvärmning.

5 minuter före match ska vi vara klara för att kunna byta några sista ord innan vi går ut och hälsar på domare och motståndare.

 

Under match gör vi vårt bästa i alla situationer och ser till att efter egen förmåga bidra till lagets prestation. Vi siktar alltid på att prestera på personbästa-nivå.

Avbytare är fokuserade på matchen och ser till att vara redo för inhopp. Alla som är uttagna till match får spela minst 30 minuter.

Vi tackar ALLTID motståndare och domare efter mattch.

Vi byter några få ord med tränarna innan vi lämnar.

Vill man duscha efter matchen, stannar en av tränarna i 20 minuter för att se till att alla kommer iväg.

 

SAMARBETE MED U19

 

Vi vill som sagt förbereda spelarna för en fortsättning i föreningens Junior-verksamhet. Därför kommer vi att så sakteliga lotsa in spelarna i den verksamheten. Detta möjliggörs av att de tränar måndag-onsdag, vilket innebär att onsdagsträningen kan bli ett extra tillfälle för våra spelare.

 

Just nu är U19-truppen gigantisk, vilket innebär att vi kommer bara kunna skicka 2-3 spelare per vecka till deras onsdagsträning. Detta kommer att gå till så här:

Vi har pratat med spelarna om detta och kommer i första skedet välja ut de spelare som uttryckligen har frågat om extra träning och som vi anser är lämpliga (dvs får ut något av lite mer utmanande träning). Dessa spelare kommer att roteras under våren. Man kommer att få träna 2 onsdagar i rad med U19 och vi vill att utvalda spelare också går 2 gånger i rad.

 

Väldigt viktigt att komma ihåg:

 • U19-träningen är ett extra tillfälle. Det ersätter inte träning med P08-
 • Vi förväntar oss att de spelare som är utvalda, föregår med gott exempel under träningar och matcher med P08 och lyfter sina lagkamrater.

Detta samarbete inleds vecka 9 och vi meddelar berörda spelare efter träningen på måndagen (när vi har kollat deras status efter skidåkning mm).

 

 

 

 

Planering 2023/2024
2023-10-24 09:56

Tack för allt stöd igår föräldrar! Vilken vändning!

 

Här kommer lite information om höst/vinter/vår. Vi kommer inte spela vinterserien, men gjorde ett försök att få ihop en egen vinterserie med några närliggande lag men fick inte tillräckligt stort intresse. Nu kör vi istället på träningsmatcher kombinerat med vanliga träningar. Under vinterhalvåret brukar alla trupper vara lite glesare så då är det möjligt att vi genomför träningar gemensamt med andra lag så för vår del kan både måndagar och torsdagar bli tillsammans med P09 ibland. 

 • Under höstlovet kommer vi vara helt lediga så ingen träning 30/10 eller 2/11
 • Sista träningen för säsongen är 6/12
 • Första träning efter juluppehåll är 15/1
 • Träningsmatch mot Lunds BoIS (hemmaplan) den 18/11
 • Träningsmatch mot Lödde IF (hemmaplan) den 2/12
 • Under våren tittar vi på att delta i DM eller boka in separata träningsmatcher helgerna 10/2, 2/3, 9/3, 16/3, 23/3

Lagkassan ser ut att efter Städa Staffanstorp, bingolotter, klubbidrag, mm komma upp till runt 30.000 kr. Eftersom vi planerar för en övernattningscup till sommaren skulle vi antingen behöva göra några säljaktiviteter till alternativt få in några lagsponsorer via MinFotboll (eller båda!). Lagsponsorer via MinFotboll ger laget 5.000 kr och sponsorn exponering via appen MinFotboll. Så har vi någon förälder vars bolag är intresserat är det bara att höra av sig till mig så hjälper jag till att fixa det inför 2024. 

 

Som förra året planerar vi spelarsamtal i nov/dec och kommer där följa upp med killarna hur de ser på laget, sin utveckling, kommande år mm. 

 

Den 18/11 spelar vi som sagt träningsmatch mot Lund BoIS. Efter den blir det års-avslutning med laget i klubbstugan, så boka in den dagen och kvällen i killarnas kalender redan nu. 

 

 

Referat: Uppåkra IF  - Heleneholms SK 
SUVERÄNT!
2023-05-22 15:10

Före matchen hade pojkarna tittat på tabellen och tidigare matcher och trodde sig kunna ro hem en lätt seger. Vi var väldigt tydliga med dem att det enda som gäller är vad vi gör HÄR och NU och att man inte får resultat om man inte JOBBAR för det.

 

Det verkade sjunka in ordentligt för som pojkarna levererade!

 

Vi pratade om enkelhet i uppspelsfasen, att göra oss spelbara för varandra och att hitta den enkla passningen. Dessutom gärna krydda detta med en hög press.

 

Efter en väldigt taggad och fokuserad uppvärmningen, var det precis det sistnämnda, som gav resultat omedelbart. Vi klev upp högt och stressade bortalaget till att trycka uppspelet rakt på Vidars rygg och in i mål.

 

Heleneholm repade ganska snabbt mod och visade offensiva kvaliteter, men vår backlinje hade bestämt sig för att inte släppa till något gratis. Sedan hade vi fördelen av att kunna byta in fräscha ben när det behövdes, vilket inte motståndarna hade. Så i mitten av halvleken när vi gjort våra första byten, gjorde vi på 7 minuter 3 i princip identiska mål efter att vi hade tagit oss fram på högerkant och spelat över backlinjen till vänstra delen av straffområdet där Malte dök upp och gjorde karriärens snabbaste hat-trick.

 

Vi var alla mycket nöjda i halvtidspausen och vi manade på att vi skulle fortsätta att flytta boll snabbt och trötta ut motståndarna. 

 

Början av andra halvlek, var de fyllda av lite mer energi och det var jämnt spelmässigt. Sen tog vi över och vi hitta ständigt genom deras tröttnande försvarslinje och andra delen av halvleken gick vi fram till 9-0 efter att Hugo S, Anton, Samuel och Artemx2 kommit fria och överlistat en tappert kämpande målvakt.

 

Sammantaget, en suverän insats av HELA LAGET, men ett extra omnämnande till vårt centralblock Isak och Felix, som vann i princip varje duell och Bryan och Leo, som dominerade mittfältet, vann bollar och, levererade den ena hotande passningen efter den andra.

 

Härligt att se att vi firar tillsammans efter varje mål! Man ska inte underskatta den psykologiska effekten av det.

 

Spelade matcher
Mån 17/6 19:00
1 - 9  
Lör 15/6 11:00
3 - 3  
Fre 7/6 19:00
0 - 7  
Lör 25/5 14:30
6 - 5  
Lör 18/5 11:00
3 - 6  
Lör 4/5 12:30
2 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan