Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till UIF - P08!

 

Detta är UIF P08s egna lagsida. Här hittar du som spelare/förälder information om träningar, matcher, anteckningar från föräldramöten mm. Vi uppdaterar även med bilder och nyheter som rör laget.

 

För dig som är här inne och är sugen på att börja med spela med oss, så är det bara att kontakta någon av oss tränare, kontaktuppgifter hittar du här, eller komma ned på en träning på måndagar eller onsdagar. Vi ser gärna att nya spelare börjar, så välkommen!

Referat: Uppåkra Idrottsförening P08 - Wormo IF
Tuff match mot stark motståndare
2023-02-19 19:24

Som nämnts tidigare, är främsta syftet med matcher under försäsong att i match testa det vi arbetat med på träningarna. Naturligtvis skadar det inte att vinna matcher men det är inte det huvusakliga målet.

 

Vi har fortsatt arbeta med att förbvereda oss för att bemästra den större yta, som 11-manna-fotboll spelas på. Det vi ville se på den här matchen var:

  • att vi under vår speluppbyggnad befolkade alla fem korridorerna
  • att vi skapade spelbarhet i flera led för varandra
  • att vi vågade börja om när vi inte hittade alternativ framåt
  • att vi hellre skulle spela oss framåt via mittfältet än att spela långt.

Försvarsmässigt skulle vi fortsätta med att vara kompakta och snabba i överflyttningarna. dessutom ville vi vara hungriga och intensiva i vårt återerövringsspel.

 

Motståndet var en ny bekantskap, vilket är roligt och utmanande för att vi inte vet vad som väntar oss.

 

Vi spelade riktigt bra och helt enligt matchplan under första halvlek. Vi såg till att hålla bollen inom laget och hade stort tålamod i vår speluppbyggnad.  Det spelet kräver en stor passningsskicklighet och man blir "straffad" när man inte når fram till rätt adress med sina passningar. Detta utnyttjade Wormo som hade flera sylvassa offensiva spelare, som snabbt kunde angripa när bollen hade brutits. Vad vi också blev varse var att de var riktigt starka på fasta situationer. Det ledde också till deras första mål när de lyckades få in bollen i mål efter några farliga situationer på hörnor.

 

Vi tog oss samman och fortsatte vara det lag, som hade mest boll, men ytterligare ett bolltapp och en snabb omställning senare av Wormo och vi låg under med 0-2.

 

Sista minuterna av första halvlek, blev vi mer desperata och hemföll till lite längre bollar, vilket satte våra forwards i situationer där de var tvungna att utmana och vinna man-mot-dueller, vilket vi gjorde några enstaka gånger, men utan resultat.

 

Inför andra halvlek manade vi på att fortsätta tro på ett spel där vi genom att spela genom våra lagdelar, skulle kunna få med flera spelare i anfallen. 

 

Vi åkte på ytterligare ett mål i början av andra halvlek - denna gång på ett långskott. Bortalaget spelade ganska fysiskt och åkte på två gula kort efter varandra och vi utnyttjade det numerära övertaget genom att under den 10-minutersperioden göra både 1-3 och 2-3. Båda anfallen skedde precis på det sätt, som vi ville - genom att vi fick med oss 4-5 spelare och snabbt hitta en fristående egen spelare med fördel. Första målet gjordes av Malte på frispark sedan den samme blivit fälld strax utanför motståndarnas straffområde. Andra målet gjordes av Gustav C  sedan vi rullat upp backlinjen.

 

Med gott självförtroende jagade vi ett tredje mål, men matchen blev hackig med en hel del spelavbrott och diskussioner och vi tappade rytmen. Istället avgjorde Wormo med två mål i slutminuterna.

 

Generellt sett en godkänd prestation mot ett lag, som var lite bättre än vi på det mesta. 

Referat: Hyllie IK - Uppåkra  P08
2023-01-30 16:38
UIF:are i vitt trötta, men sansade i seger under den vackra januarihimlen.

Vi hade haft träningstema kollektiv press under veckan och hade fokus på att pröva detta i matchsituation också. Dessutom vill vi bli ett snabbt spelande lag, snabba i tanken, snabba i löpningar, snabba i aktionerna ochh det ville vi se mycket av i denna match.

 

Matchen hade två ansikten. Vår första halvlek var riktigt bra. Vi stod rätt i det uppställda försvarsspelet och kunde hålla en hög utgångspress. Vi jobbade mycket bra med överflyttningar och stängde ytorna för hyllies uppspel. Det ledde till att vi kunde vinna mycket boll på mittplan och när vi hade bollen flyttade vi den snabbt inom laget och sökte luckor i motståndarförsvaret. Vi hade ett visst spelövertag i första halvlek och skapade också fler målchanser än hemmalaget, Vi var riktigt ettriga både i återerövringsfaser och i presspelet och det tvingade till slut fram ett misstag hos Hyllie, som Folke förvaltade på ett säkert sätt.

 

Vi var alla riktigt nöjda  i halvtid och hade inga större korrigeringar på lut inför andra halvlek. Enda orosmomentet var att vi hade två spelare med skavanker, vilket gjorde att vår redan tunna bänk, blev ännu tunnare. Ju tröttare vi blev i andra halvlek desto mer kommando tog Hyllie över matchen. Men precis som tidigare, jobbade vi stenhårt i och strax utanför eget straffområde och när även Viggo storspelade, höll vi rent.  Vad vi inte fick till alls däremot var ett eget spel. Vi borde ha varit lugnare i de perioder vi själva hade boll så att vi fick vila lite. det blev lite för mycket långbollar i panik, vilket bara ledde till att bollen ganska snabbt kom tillbaka till vår försvarszon.

 

Men, som någon sa, "det finns inget skönare än en 1-0-seger". Vi visar än en gång en enorm kampmoral och laganda och det var trötta och mycket nöjda UIF:are - för dagen i vitt - som firade segern efteråt.

 

Efter de senaste veckornas kraftmätningar, har vi bestämt oss för att anmäla oss till B-nivå i serie. det tror vi attvi visat för oss själva, blir en lagom utmaning.

Referat: Uppåkra IF P08 - Hörby FF
Stabil insats i träningsmatch
2023-01-22 20:30

En brokig samling med sportchefer, mediaansvariga, avbytare och fans satt i båset och njöt av en match mellan två laddade P08-lag. 

Nyårsjogg och gott nytt år!
2023-01-01 09:41

Gott Nytt spelare och föräldrar!

 

Ett roligt 2022 avslutades med traditionsenlig nyårsjogg. En liten men naggande god skara joggade i parken och avslutade med intervaller uppför backen i parken. 

Nu ser vi fram emot en kul säsong med 11-mannaspel och cup i Barcelona! 

Spelarsamtal hösten 2022
2022-11-19 20:45

Då är det dags för spelarsamtal. Förbered er gärna genom att svara på enkäten, som skickats ut.

 

Onsdag 14/12
19:00 Ville,

19:15 Hugo W

19.30 Joel

 

 

Byt emellan varandra (gärna på samma dag) om tiden inte skulle passa.

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS