Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Klubben för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till UIF - P08!

 

Detta är UIF P08s egna lagsida. Här hittar du som spelare/förälder information om träningar, matcher, anteckningar från föräldramöten mm. Vi uppdaterar även med bilder och nyheter som rör laget.

 

För dig som är här inne och är sugen på att börja med spela med oss, så är det bara att kontakta någon av oss tränare, kontaktuppgifter hittar du här, eller komma ned på en träning på måndagar eller onsdagar. Vi ser gärna att nya spelare börjar, så välkommen!

Referat: Stehags AIF - Uppåkra IF 
Säker seger
2022-09-30 21:48

Det vi poängterade före matchen var att vi inte skulle stirra oss blinda på tabelläget och tro på att det skulle bli en lätt match. Vi skulle fokusera på vår prestation och jag sa något om att vi ska sätta "sånt tryck på dem och anfalla i våg efter våg" så att VI skulle göra dem dåliga.

 

Stehag började piggt. De hade några individuellt starka spelare, som vi inte riktigt fick grepp om. Men så sakteliga tog vi över matchen och det glädjande var att vi var kloka och varierade vårt anfallsspel - ibland ett antal kortare passningar och ibland en lite längre passning - men alltid FRAMÅT och med FART och vi löpte för att öppna luckor för varandra.  På detta sätt nötte vi ner Stehag. Mitt i halvleken gjorde vi tre snabba mål genom Malte och de båda Hugos och vi kunde ha fyllt på målskörden ännu mer. Istället lyckades Stehag kontra in en reducering och vädrade morgonluft.

 

I första periodpausen var det imponerande hur killarna såg var vi hade problem och de kom också fram till lösningen på dessa problem.

 

Andra perioden var total dominans från vår sida. Victor gjorde (äntligen) mål efter en av våra hörnvarianter. Och vi kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och Stehag kunde inte stå emot och Vidar kunde göra tre raka Vidar-mål.

 

Tre perioden slog vi omedvetet av på takten. Vi fortsatte spela ett varierat anfallsspel, men skärpan och flytet i avsluten avtog. Malte gjorde sitt andra mål för dagen, men däremellan gjorde Stehag två mål till genom individuella prestationer.

 

Sammanfattningsvis: Riktigt bra prestation, som gav en säker seger. Fin comeback av Felix. Fin insats av Stenar, som (äntligen) lyckades fullfölja sin uppgift med en galant kaffeleverans till tränarteamet.

Referat: Uppåkra IF  - Kävlinge Harrie FF blå
"Mogen" fotboll i högt tempo
2022-09-25 21:34

De flesta killarna kom direkr från konfirmationsaktivitet, så vi skojade om att vi var "on a mission from God".

 

Vår approach var att vi skulle chocka motståndarna med ett fartfyllt och intensivt anfallsspel, där nyckeln skulle vara att trycka upp ytterbackarna och överbelasta på kanten för att komma till inlägg eller göra spelvändning.

 

Vi spelade snabbt och fattade snabba beslut i våra uppspel. Problemet var att Kävlinge/Harrie gjorde det samma. 

 

Spelet böljande fram och tillbaka och båda lagen försvarade sig utmärkt. 0-0 i första periodpausen.

 

Andra perioden tog bortalaget över och vi fick ägna oss åt att freda vårt straffområde och hade svårt att komma ur deras förstapress. Viggo E storspelade i målet och hade god hjälp av ribban tre gånger om. Till slut kunde vi inte stå emot längre och deras mittfältare fick stå och måtta lite väl ostört och sköt in 0-1 från långt håll.

 

I periodpausen pratade vi om att vi inte alls lyckades med spelvändningarna. Vi körde fast på kanterna. Vi gjorde några omdisponeringar i laget och killarna kom ut till tredje perioden kamplusta.

 

Vi tog över spelet mer och mer och vi skapade ett massivt tryck. Båda lagen bjöd på en rafflande och tempifylld  sistaperiod, där vi nog låg närmre nästa mål.

 

Det dröjde dock till 69:e minuten innan Vidar stressade fram ett misstag, som han fullföljde på och kvitterade.

 

Vi gick för segern, men det blev inte fler mål.

 

Killarna var lite besvikna efteråt, men vi hoppas att vi med lite distans kan vara nöjda med sättet vi spelade på. Från att vara ett utpräglat omställningslag, lade vi till ett tryggt och säkert uppbyggnadsspel. Kävlinge/Harrie var ett spelskickliga lag, som tillsammans med oss bjöd på en underhållande match.

 

Referat: Lunds FF grön - Uppåkra IF 
Marginalerna emot oss
2022-09-11 20:37

Ungefär hälften av laget hade haft en släng av förkylning under veckan, så vi var väldigt osäkra på statusen i truppen. 

 

Vi är medvetna om att spelarna är "tabelltittare" och ville därför fokusera på följande saker:

  • Det är en vanlig match
  • Vi ska göra vårt
  • Det ska vara full fart från start
  • Vi ska värdera vad som är snabbaste vägen framåt.

Lunds FF tog ett ordentligt grepp om matchen från start. Vi fick mest slå ifrån oss och fick inte riktigt till något eget spel. Hemmalaget var dessutom hetare i alla dueller. I mitten av första perioden gav det till slut resultat för dem. De gjorde 1-0 på straff.

 

Killarna valde att ta detta som en väckarklocka och vi åt oss långsamt in i matchen. Vi började få till vårt snabba omställningsspel och vi gjorde det mer med tanke än i panik. 

 

Det var en väldigt intensiv match och spelet böljade fram och tillbaka. I periodens sista minut, gjorde Viggo en snabb utspark, som Ville W kom först på och placerade bollen säkert i mål.

 

Vi var självkritiska framför allt när det gällde duellspelet. Vi bestämde oss för att vi skulle ge LFF mindre tid med bollen.

 

Vi kom ut med en helt annan frenesi och vår kamplusta fick sig inte ens en knäck när LFF tar ledningen med 2-1. Vi replikerade snabbt därpå efter ett fint kombinationsspel på vänsterkanten och Malte tog sig fram och sköt in 2-2.

 

Vi tog över matchen och spelet förlades mer och mer på motståndarnas planhalva. Vi skapade läge efter läge både i spelet och efter fasta situationer utan att sätta dit ett ledningsmål.

 

Istället tog sig hemmalagets lagkapten genom och blev fri med Viggo, som gick ut för att skära av vinkeln. Han räddade skottet utanför straffområdet, men bedömdes använda händerna, vilket ledde till gult kort och en man mindre på banan.

 

Vi lyckades freda oss mot den efterföljande frisparken och mobiliserade oss under periodpausen hur vi ska rida ut stormen de första minuterna i tredje perioden.

 

LFF tryckte på och Malte kämpade tappert i målet, men fick ge sig för ett högt långskott. Som om inte eländet var nog, ökade de efter en hörna på till 4-2 strax efter att Viggo kom in i målet igen.

 

Vi gav inte upp utan satte allt på ett kort och satsade bara framåt. Vi tryckte på med hela laget, men bolluschlingen ville inte in. Istället stack LFF upp i en kontring och ökade på till 5-2 via insida stolpe. 

 

Killarna visade mycket karaktär och tänkte inte ge upp. Hugo S lyckades i 70:e minuten få in ett reduceringsmål. Vi fick dessutom spela i numerärt överläge, men agerade lite för desperat och gjorde för tidiga avslut. Lyckades inte utnyttja att vi faktiskt var 2 man mer under slutminuterna. 

 

När slutsignalen ljudöd kändes det surt. Vi gjorde en stark prestation och hade övertag de sista två perioderna. Vi fick slita hårt för våra mål, medan det kändes som att hemmalaget hade marginalerna med sig. Men i fotboll gäller det att göra fler mål än motståndarna och i det avseendet var LFF mer framgångsrika.

 

Jämför vi med de punkter vi satte upp före matchen, kan vi checka av tre av fyra. Spelet blev naturligtvis mer desperat när vi jagade mål i slutet, men i övrigt spelade vi mycket bra passningsspel.

 

Referat: Uppåkra IF  - Löberöds IF 
Snabba omställningar
2022-09-05 16:49

Efter en lite sämre insats mot Hörby - som ändå gav vinst - har vi tryckt på att vi ska bortse från tabell och historik när vi går in till match. Vi ska göra vårt och om vi tror på vår egen förmåga, behöver vi inte kolla på hur motståndarna har presterat tidigare.

 

På träningarna har vi fokuserat på spel på små ytor för att öva upp snabbheten i tanken och förmågan att överföra beslutsfattandet till fötterna. Vad vi i match numera alltid lägger till är vårt stabila försvarsspel. Löberöd var ett spelande lag, som hade mycket boll på mittplan, men hade oerhört svårt att komma genom vår försvarsuppställning. Istället var det vi som gång efter gång, gick till snabb attack när vi vann boll och genom några snabba passningar, friställde vi rättvända, löpande spelare, som skapade fler chanser än bortalaget. 

 

Det glädjande är att när vi går till attack, gör vi det gemensamt flera spelare och därför var det inte så förvånande att vi spridde målskyttet i första perioden på tre olika spelare. Isak - som utvecklats till en frisparksspecialist - smekte in 1-0 från 20 meter efter att Hugo S blivit neddragen. Vidar fick en perfekt smörpassning genom backlinjen och kom loss och gjorde 2-0. Efter ett snyggt anfall i slutminuten kom bollen till H ugo W, som i sin come-back i grön tröja gjorde 3-0. (Vilken succévärvning av sportchef Ringström!)

 

Vi manade till fortsatt koncentration i andra perioden och tog nog över spelet lite mer i andra halvlek, men Löberöd var svårare att passera när de hade samlat försvar. Vi försökte variera oss genom att anfalla ömsom till höger och ömsom till vänster och att göra spelvändningar, men hade ingen lycka alls. Istället var det Löberöd, som stack emellan med en förlupen boll, som efter ett missförstånd hos oss stöttes i mål av egen spelare.

 

Vi hämtade oss till tredje perioden och Löberöd kunde inte stå emot när vi höjde tempot igen och Vidar gjorde två mål till och Victor fick äntligen göra mål på hörna. 

 

Mycket bra spel över hela linjen. Vill ändå nämna lite extra Leo och Ville, som från sina mitt-mitt-positioner, både stängde igen ytor bakåt (så länge de orkade) och hittade fina passningar framåt. Dessutom gjorde Malte en habil insats som modern vänsterback.

 

 

Referat: Uppåkra IF  - Dalby GIF blå
Full fart från start!
2022-08-28 08:27

Vi hade en mycket lyckad Eslilscup, men vi var alla överens om att vi försatte oss i jobbiga lägen genom att inte vara påkopplade från start i matchen.  Därför var fokus för denna match att vi skulle ge full gas från minut 1.

 

Det kändes redan i förhandssnacket och på uppvärmningen, att killarna var extra taggade.

 

Och som vi startade! Det var verkligen full gas! Vi tryckte upp backlinjen högt, Leo och Ville dominerade mittfältet och Dalby hade fullt sjå att få undan bollen från sitt straffområde. På frispark skruvade Isak på bästa AC-manér in 1-0. Hugo tajmade en löpning perfekt och kom helt fri med målvakten och satte 2-0.  Efter att slitit sönder deras backlinje, öppnades det upp en lucka dit Victor kunde springa genom och göra 3-0. Efter 11 minuter!

 

Dalby fick en andhämtning i samband med cooling bråk och vår frenesi avtog. Men dominansen var fortfarande grön och precis före periodpausen ökade Anton på till 4-0.

 

I andra perioden kom Dalby ut taggade till tusen samtidigt som vi slog oss till ro. Spelet jämnade ut sig, båda lagen skapade en del målchanser utan resultat och det blev mållöst.

 

I tredje perioden spräckte Dalby nollan utan att vi blev nervösa. Vi la in en högre växel igen och efter hårt jobb, lyckades Vidar göra mål. 

 

Men vi hade sparat det bästa till sist. Folke bjöd på Magic och snurrade runt med Dalby-försvaraena innan han smekte in 6-1. Utmanare till Årets Mål på Uppåkravallen!

 

Vi gör en riktigt bra insats och sätter alla de principer i försvars- och anfallsspelet, som vi pratade om före match. Inställningen i alla aktioner var grym och vi hade flera spelare som var uppe på personbästanivå. Då vinner man också matcher. 

 

Forza UIF P08!

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 25/9 15:00
3 - 8  
Ons 21/9 19:30
1 - 1  
Fre 9/9 18:30
5 - 3  
Sön 4/9 13:00
6 - 1  
Ons 24/8 19:00
3 - 4  
Sön 21/8 12:00
6 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS