Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Solskensseger mot Möllan 1-0
2024-05-19 18:00
 
Skön seger mot Barrikaden
2024-05-10 00:33

Fler bilder (+4) >>

UIF dam - Barrikaden 2-0

Mål: Moa ZS 2 st

 

 

Härlig träning, tjejer!
2024-05-07 22:15

Första träningen på gräs och det såg ut som om det sög musten ur de flesta benen. 

Men vi jobbade på riktigt bra. Vi jobbar på vårt spelsätt, vi gör varandra bättre och vi har kul tillsammans! Kort sagt, en härlig kväll!

Referat: Heleneholms SK - Uppåkra IF
Sur förlust
2024-04-14 22:24

Seriepremiären i Heleneholm gick tyvärr inte vår väg. Vi försökte spela vårt spel, men vi förlorade för många dueller mot ett fysiskt starkt lag.

 

Vi släpper in målen genom ett självmål, en kontring och en frispark från långt håll, men i övrigt släpper vi inte till så mycket. Riktigt bra kämpainsats och vi gör många bra saker, men vi vägde lite lätt i den fysiska matchen.

 

Vi behöver vänja oss vid den tuffare seniornivån och vi tar oss an de utmaningarna TILLSAMMANS!

Sammanfattning försäsong
2024-04-08 15:46
Bilder från träningsläger på hemmaplan 6-7/4

Vilket härligt sätt att avsluta försäongen och förbereda oss för säsongspremiären! 

 

Efter flera månaders tragglande i grått, svenskt höst- och vinterväder valde våren att avisera sin ankomst samtidigt som vi skulle sätta de sista pusselbitarna i vårt uppbyggande av en slagkraftig Dam-trupp.

 

Det kämpades på riktigt bra i gymmet. Vi var väldigt uppmärksamma och involverade i spelarmötet. Vi hade jättefin stämning på OLearys och det uppvisades en del oanade talanger på bowlingen. Men framför allt gjorde vi en riktigt bra prestation på matchen mot Stattena på söndagen och vi tog hem en riktigt välförtjänt seger. med 3-1.

 

Om vårt  försvarsspel har sett stabilt ut under alla försäsongens matcher (med undantag för några få aktioner under matchen mot Klågerup), har vi tidigare inte fått utdelning för våra anfallsförsök. Det syns på vårt spel att vi har mycket possession-övningar på träningarna för vi kombinerar oss fram riktigt bra genom mittfältet och spelar en trevlig och åskådarvänlig fotboll. Mot Stattena la vi till dimensionen att komma lite närmare mål med tillräckliga många spelare för att öka sannolikheten för att göra mål. 

Att våra mål kom genom att 1. Elvis höll sig påpassligt framme på en retur på ribbskott från Moa Z, 2. Julia avslutade efter väggspel med  Elvis. 3. en högt pressande Edith styrde in ett uppspel från målvakten.

Stattenas kontring kom på en kontring.

Det blev onödigt spännande, men prestationsmässigt sa vi tränare till varandra att vi spelade precis den fotboll vi tränar på och som vi vill spela, vilket är det viktigaste i det här projektet.

 

Det är fantastiskt att jobba ihop eftersom gruppen blir starkare för varje vecka och vi gör varandra till bättre fotbollsspelare på varje träning. Det ska bli oerhört spännande att se om vi kan nå de mål vi formulerade tillsammans:

1, Ha kul!

2. Bli ett bollförande lag

3. Ha en vilja att vinna matcher

4. Bli en starkare grupp

 

Under helgen utsägs också ett spelarråd bestående av Elvis, Bella och Malva.

Damernas första match 2024
2024-01-30 09:20
Vårt damlag gör den här säsongen comeback i seriespel efter två års paus då våra unga spelare har fått möjlighet att i lugn och ro växa in i den kostymen.
Idag spelades den första träningsmatchen och det i flödande solsken och med många nyfikna supportrar på plats. För motståndet stod Torns IF.
Tjejerna gjorde en strålande första halvlek med ett markant bollinnehav. Mål skulle det bli men det lät vänta på sig till slutet av halvleken. Andra halvlek var lite jämnare men försvarsinsatsen var solid och det blev ytterligare ett mål framåt. Således vinst med 2-0 (1-0).
Det var jätteroligt att se spelglädjen och inställningen hos spelarna.
-En jättefin laginsats och ett bra avsteg inför vår fortsatta satsning på damlaget, sa Mats-Owe Olsson, en av våra tränare, efter matchen.
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 9/6 14:00
1 - 5  
Sön 2/6 14:00
1 - 2  
Sön 26/5 15:00
1 - 3  
Sön 19/5 14:00
1 - 0  
Sön 12/5 14:00
3 - 0  
Sön 5/5 14:00
2 - 0  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan