Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Bli medlem i Uppåkra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen till Uppåkra IF - F2009
Seriesegrarna F14 Sydväst B, Höst 2023

Vi är ett gäng härliga tjejer från Hjärup med omnejd som gillar att spela fotboll och ha kul tillsammans. Vi har spelat sedan 2015 och tränar två-tre gånger i veckan. Aktuella träningstider och aktiviteter finns i kalendern.

Under 2023 har vi spelat DM och haft ett lag i seriespel (vår och höst). Vi har även spelat Halmstad Cup, HP Holding International Girls Cup och Gothia cup. Vi samarbetar regelbundet med angränsande åldersgrupper i klubben.

 

Under vintern 2023-2024 kommer vi spela LB Hus Indoor Cup, FORTUNA FF GRLPWR VINTERCUP och någon ytterligare inomhuscup. Till sommaren 2024 kommer vi spela Sölvesborgscupen.


Vi har alltid plats för nya lagkamrater. Vill du komma i kontakt med oss gör du det enklast via ledarna eller via f09@uif.nu.

 

Välkommen till oss!

HP Holding International Girls Cup i Ystad
2023-07-13 14:11
O’boy vilket vackert väder! Solen skiner idag! 
 
Strålande sol, en lätt bris och vackert gröna välvattnade gräsplaner mötte vårt lag denna söndag eftermiddag. Första cupen med 11-manna. 
 
Tuffa matcher ( 2*25 min) och en del lärdomar som är bra att ta med sig i vidare spel var det som följer med oss.  
 
Alltid vidare, alltid framåt, alltid laget. 
 
 
Andas in, andas ut och sen är allt glömt och en ny chans med nya möjligheter. Vidare, trots att musklerna bränner.  Matchen är aldrig slut förrän visselpipan ljuder.
 
Känslan av att dribblingar stämde och man flög fram infann sig, backlinjen rättades upp, fina räddningar och tidvis riktigt bra spel. 
 
Första matchen var lite av en pärs. De 11-manna-vana, snabba och  tekniskt mycket duktiga flickorna från Alexandria gav våra hjältinnor hårt motstånd. 
 
15 minuters paus och omladdning och sen match mot ett piggt Ystad. 
 
Ystad var också en tuff motståndare men med tre mål från Uppåkra så avgick vi med segern. Riktigt bra jobbat! 
 
Eftermiddagspausen spenderas på stranden och laget laddade om och även deras supportrar. 
 
Matchen om 3 och 4-platsen spelades mot Helsingborgs IF. Vi började bra, men tyvärr var HIF lite mer tursamma idag.
 
Sammanfattningsvis så var det ett bra genrep och denna sista veckan skall det finslipas. innan vi drar till Göteborg.
 
Inga begränsningar, bara glädje och starka ben och ännu starkare vilja! 
Uif F09 
Nu kör vi!!

 

 

Vid pennan: Julia Svensson
 
Några ytterligare bilder finns i galleriet.
Cup Halmstad 2023
2023-05-21 17:17
Vinster, förluster, fina passningar, äntligen lite annat än Skånelag!!! Och en strålande sol från en klarblå himmel. UIF F09 hade en utmanande men kul dag på Skedalaheds IP. 
 
 
Fredagen 19 maj tog sig  UIF F09 över Hallandsåsen och ankom till Skedalaheds IP i arla morgonstund. Cup Halmstad 2023 var ett faktum och humöret och vädret var på topp! 
 
9-9, 11-manna mål och spel på en stor 9-manna plan med fullbredd. 2x15 min. 
 
I matchen mot Snöstorp Nyhem FF, vann UIF och dagen började bra. Nästa match mot Torslanda Grön förlorades lite snöpligt men och gruppspelet avslutades med en förlust mot Värnamo. 
Gruppspelet var jämt och förlusterna kunde varit vinster om turen varit på vår sida. Det fanns många fina chanser och tidvis var passningsspelet mycket fint. 
Signe och Brynja var målgörare i gruppspelet, men de hade inte lyckats utan det hårda förarbetet som resten av laget utförde. 
 
I B-slutspelet var det Saga T, Elise och Signe som tryckte in bollen i målet, mot Torslanda Röd (vinst) och Halmstad BK (förlust). Skall noteras att andra hade fina chanser och Nora använde både ben och huvud för att skydda Ella i målet. 
 
Men mycket jobb utfördes av backarna som blockade anfall, målvakten som räddade och mittfältarna som drev uppåt. Hela laget slet, tryckte på och skapade chanser. 
 
Det var en tung förlust i B-slutspelet men matchen var jämn och tuff och även här var det de där cm som inte var på vår sida. 
 
Trots tårarna så tar vi med oss en fin dag där vi kämpade till sista sekunden. 
 
Vid pennan: Julia Svensson
 
Några ytterligare bilder finns i galleriet.
LB Hus Indoor Cup 2022
2022-11-27 21:30
Vinnarna från Uppåkra IF

I lördags spelade två lag "LB Hus Indoor Cup 2022" i Bromölla. Efter finfina insatser åkte ett av lagen hem med bucklan. Det andra laget gjorde en strong insats och förlorade bara mot vinnarna av cupen. Speciellt tack till tjejerna från F10/11 som ställde upp när vi fick återbud.

 

Tack för en fantastisk dag!

 

/ Ledarna

 

 

Nedan följer en betraktelse från en suppporter:

 

 

"Vrålet kom naturligt. Av ren glädje och lättnad. Det steg upp mot taket tillsammans med armarna på de tillresta supportrarna och tränarna. S hade just lirkat in bollen i mål och UIF F09 Grön stod som segrare efter en final som avgjordes på Sudden Death. Tårarna rann men vi tar det från början för dagen var full av lärdomar och fantastisk fotboll och laganda. 
 
LB Hus Indoor cup 2022 i Bromölla 
Matcherna spelades inomhus på konstgräs, 5 mot 5 , 12 min och futsalregler och relativt liten plan och mål. Det vill säga nytt och spännande för våra spelare. :)  
UIF ställde upp med två lag: Grön och Svart. 
 
Lag Grön gick ut först på plan och efter en lite skakig start fick Osby Blå se sig besegrade (1-0). 
Det vara samma för Lag Svart och genom ett bländade målvaktsspel slutade det (1-1) mot Sibbhult. 
Under gruppspelet fick spelarna till passningsspelet och vande sig vid planen och hittade strategier för att ta sig igenom motståndarnas försvar. 
 
De båda målvakterna E och M hade att göra, men motståndarna förstod snart att det skulle bli tufft att få E och M att vika sig. UIF har bra målvakter. 
 
Både Grön och Svart hade lite svårt att få in bollen i mål, men till slut lossnade det till allas lättnad. 
N lyckades skjuta in bollen i kassen från andra sidan plan :). En annan match avgjordes med ca 5 s kvar att spela. Spännande till sista sekund.
 
Gruppspel 
Grön vann 2 matcher och spelade 1 oavgjord och vann därmed sin grupp. 
Svart vann 1 match och spelade oavgjort i 2, och kom trea i sin grupp. Båda lagen var vidare i cupen och ingen förlust. Starkt jobbat! 
 
Slutspel
I 1:8 mötte UIF Svart Listerby Hoby, och med siffrorna 1-0 gick UIF med vinsten. 
 
I kvartsfinalen föll det sig inte bättre än att Grön och Svart möttes. Tiden innan match var jobbig psykiskt. Man vill ju inte slå ut någon ur sitt eget lag. Inte trycka på lika hårt. Inte vinna, men inte heller förlora. Tränarna gjorde ett stort jobb att coacha flickorna. 
 
Matchen spelades utan större entusiasm, men lagen gjorde båda sina jobb utmärkt. Processen var kort och efter matchen var det tårar som rann. 
,
UIF F09 Svart gjorde en riktig kämpainsats. De vann 2 och spelade oavgjort 2. Och skall man förlora 1 match så är det kanske bättre att helt enkelt förlora mot lagkamraterna. 
 
Dags att ladda om. Semin skulle vinnas. Det viktiga var att Uppåkra IF gick vidare! Trots att vi var Svart och Grön under 12 min så är vi Uppåkra IF F09 resten av tiden. 
 
Laget är viktigt både på plan och utanför. Desto bättre vänner och förståelse man har för varandras styrkor och svagheter ju bättre går det. Och när dessutom glädjen finns så är det bara framåt och uppåt som gäller. F09 visade att de förstått detta. 
 
Semin var 12 hisnande minuter, där det pendlade fram och tillbaka. Timmarna med övningar på passningsspel visade sig vara väl värt och när 2 mål gjordes var saken klar. Bromölla fick nöja sig med tredjepris-match. 
 
Final: Hörby mot Uppåkra. Det hade varit en lång dag och nu var det dags. Uppvärmning gick bra och tränarna var taggade. Blodtrycket hos supportrarna var högt och stabilt. 
 
Båda lagen spelade bra och matchen var jämn. Det syntes att det var två lag som ville vinna. Alla jobbade stenhårt både på och av plan. Efter 12 min stod det 1-1.  
2 min förlängning:  4 mot 4. Våra flickor var iskalla. Signalen ljöd och inget avgörande. 
Sudden Death: 3 mot 3. S, J och E mot tre Hörby-flickor. 
 
Stenhårt. Anfall. Skott. Lättnad. Tårar. Glädje. Bucklan kunde äntligen lyftas av UIF! 
 
UIF F09 supporter - Julia "
 
 
Åshöjden Cup
2022-05-26 19:34

Så var det äntligen dags för Åshöjden Cup.

En heldag i Klagshamn som bjöd på sol, storm och ösregn.

 

Vi började dagen med att slå en generös värdklubb med 4-1.

Tjejerna hanterade planen (som en bättre bonde kallat en åker i träda) på ett förtjänstfullt sätt.

 

Sen var det dags för en snörplig 0-1 förlust mot Vellinge. En fin match med ett slumpmål bakåt och en massa chanser framåt. 

 

Vi hamnade i en direkt avgörande match mot LB07 som skulle avgöra om vi gick vidare till slutspel eller mot en hemresa.  Ytterligare en stark insats gav oss 1-0 och en plats i semifinalen mot Dösjöbro. 

 

Nu började benen bli lite tunga, magarna fyllda med godis och skavsåren svåra att plåstra om. Dock hade tjejernas inställning inte förändrats och det växte fram en hel del horn vilket gjorde att vi lyckades vinna ännu en gång med 1-0 och var klara för final mot vår nyblivna antagonist - Vellinge. 

 

I finalen gjorde vi vår bästa match och brydde oss mindre om ösregnet och mer åt vårt fina spel. Åter igen skapade vi massor med chanser, testade kvaliten på arenans ribbkvalitet och kämpade och slet. En felspark från Vellinge singlade dock tyvärr in i vårt mål och förlusten var ett faktum.

 

En fin andraplats i en väldigt tuff turnering. Mycket skratt och några tårar och en fantastisk lagkänsla summerar dagen. 

 

De vindpinande och solbrända ledarna vill tacka för en fin dag som vi fick spendera med ett gäng fantastiska tjejer!

BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan