Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Kvarnby IK röd
3 - 5
Uppåkra IF
Kvarnby IK röd3 - 5Uppåkra IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 maj, 16:00
Plats:Bäckagårds IP plan 2
Tävling:
Matchnummer: 131205030
Samling:14:50, Grusparkeringen vid Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Dags för nästa seriematch! Meddela om ni åker direkt till Kvarnby.
Tillsammans - Разом
2023-05-09 17:49

Efter lite motgångar under försäsongen, funderade vi i ledarteamet vad som hade förändrats sedan det framgångsrika fjoråret. 2022 präglades av att vi jobbade stenhårt för varandra och att vi gjorde varandra bättre under träningar och matcher. Av någon anledning, verkade det som att vi tappade det lite grann under försäsongen i år och att detta sammanföll med att vi inte hade några "egna" träningar bara i vår grupp och att vi därigenom en del av vår "lagidentitet". Det har vi ändrat på nu och dessutom gjorde Spanien-resan susen för sammanhållningen och det visar sig på planen också. Vi har dessutom snabbt lyckats integrera våra två nyförvärv Bryan och Artem på ett riktigt bra sätt och de båda tillför mycket till vår slagstyrka.

 

Så när vi samlas i ringen före match, är det enda vi behöver säga "Vi gör det TILLSAMMANS". 

 

Hemmalaget spelade typisk "Kvarnby-fotboll" - bollskickliga och med fokus på bollinnehav. Vi stod rätt i våra positionerna och när vi blev utmanade visade vi att vi var starka i defensiva 1v1-situationer, Med den tryggheten (+vinden) i ryggen kunde vi även så sakteliga ta över matchen. Jättefint spel, där vi genom att använda oss av spelbredden kunde öppna luckor i hemmaförsvaret och hitta passningar i djupled började leda till att vi skapade chanser. 

 

Vi fick en hörna från höger. "Tänk på vinden!" ropade vi från bänken, men Isak hörde nog inte det för han slog hörnan nära mål och till och med in i mål och bjöd på ett "Cantona-firande" mot tillspringande lagkamrater.

 

Fem minuter senare hittade Bryan genom med en passning till Artem, som lugnt placerade in bollen i mål i sin första match i UIF-tröja! 

 

Men Kvarnby var inte ofarliga och när de lyckadesgöra 1-2 och vi dessutom drabbades av ett gult kort och numerärt underläge strax före pausvilan, blev det nervöst i halvtidssnacket. Vi manade på om att vi ska fortsätta med samma intensiva presspel och hålla korta avstånd mellan lagdelarna, men att också tänka på att hålla bollen på marken eftersom vi skulle ha motvind i andra halvlek.

 

Andra halvlek var inte många minuter gammal när Kvarnby utnyttjade medvinden genom att avlossa ett skott från 30 minuter, som seglade över alla och in i mål. 

 

Vi visade riktigt bra moral och reagerade direkt och bara någon minut senare tog vi ledningen genom Malte på ett skott, som - i våra ögon - fick helt rätt hjälp av motvinden. Några minuter senare jobbade Vidar fram bollen till sin nye forwardspartner Artem, som hade samma goda hjälp av motvinden och satte 2-4.

 

Vi fortsatte att spela mycket bra och flytta bollen längs marken och hade övertag trots att vi spelade i motvind. Kvarnby stack upp i kontringar, men vår backlinje - anförd av Viktor -  stoppade alla attacker. Tyvärr ansåg domaren att vi vid ett tillfälle gjorde det för resolut och dömde straff till hemmalaget., som de förvaltade på ett snyggt sätt.

 

Sista 10 minuterna kvar och en riktig nagelbitare på gång. Men killarna visade verkligen att de skulle göra det TILLSAMMANS. Alla jobbade hem och hjälpte till att freda oss mot Kvarnbys forcering OCH vi hade till och med ork att gå till attack själva och skapade till och med fler målchanser än dem i slutskedet. Det var inte mer än rättvist att vi och just Hugo S punkterade matchen på övertid. 

 

En lördagkväll kan inte börja på ett bättre sätt!

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Fre 7/6 19:00
0 - 7  
Lör 25/5 14:30
6 - 5  
Lör 18/5 11:00
3 - 6  
Lör 4/5 12:30
2 - 5  
Lör 27/4 10:30
4 - 1  
Fre 12/4 18:30
10 - 2  
 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan