Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Uppåkra IF P08
3 - 0
Hörby FF
Uppåkra IF P083 - 0Hörby FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 21 januari, 13:00
Plats:Uppåkravallen
Samling:12:00, Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Då var det dags för årets första träningsmatch. Hörby kommer på besök. Vi ses vid omklädningsrummen 1 timme innan avspark.
Stabil insats i träningsmatch
2023-01-22 20:30

En brokig samling med sportchefer, mediaansvariga, avbytare och fans satt i båset och njöt av en match mellan två laddade P08-lag. 

Våra träningsmatcher nu i januari har två syften. Dels att i matchsituation pröva det vi introducerat på träningarna. Dels att kalibrera vår styrka mot lämpligt motstånd innan vi anmäler till serie. Efter två riktigt bra och intensiva träningar den här veckan, valde vi till just den här matchen, följande huvudfokus:

Med boll

  • En strukturerad metod i uppspelsfas
  • Att genom att hålla bredd i speluppbyggnadsfas, skapa ytor för passningsalternativ framåt.

Utan boll:

  • Direkt återerövring så nära motståndarmålet som möjligt
  • En synkroniserad press för att förhindra motståndarnas speluppbyggnad.

Vi klarade dessa fyra punkter godkänt och lade grunden till ett spelövertag framför allt genom ett starkt uppställt försvarsspel. Pojkarna uppträdde väldigt klokt i speluppbyggnaden och vi prioriterade att hålla bollen inom laget istället för att chansa med passningar framåt. I alla fall till en början.

I slutet av första halvlek blev det lite för mycket långbollar, vilket pojkarna också var självkritiska till i halvtidssnacket. Innan dess hade Hugo gjort ett klassiskt Seyfried-mål efter att ha gjort ett gediget återerövringsjobb.

 

Vi började andra halvlek med ett rörligt och variationsrikt anfallsspel och vårt spelövertag ledde till att vi ökade på till 2-0 genom Joel, som påpassligt höll sig framme vid bortre stolpen.

Sedan släppte vi in Hörby mer och mer in i matchen, men vi försvarade oss riktigt bra strax utanför och i eget straffområde. De skapade en del chanser, men vi var nog lite vassare i våra omställningar och på övertid ökade Leo på till 3-0 efter en smörpassning från Isak.

 

En hel del som var i rätt riktning. Vad vi framför allt behöver göra mer är att spela snabbt, Alla målen kom till efter att vi flyttat boll snabbt,

 

Vad vi måste fortsätta bygga på er den fantastiska laganda, som bland annat tog sig uttryck i den enorma glädjen ALLA uppvisade när ovana målskyttar gjorde mål. Vi firar tillsammans i framgångar och vi tar oss an motgångar tillsammans.


<< Tillbaka

 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS