Aktivitetsinfo: Dags för seriematch igen! Denna match har vi tvingats flytta för att Kävlinge inte kunde den ursprungliga tiden. Flera av killarna har konfirmationsträff som slutar 18.30, men vi har pratat med killarna som var ok med tiden och vi tränare ser att vi kommer hinna värma upp och förbereda oss.
"Mogen" fotboll i högt tempo
2022-09-25 21:34

De flesta killarna kom direkr från konfirmationsaktivitet, så vi skojade om att vi var "on a mission from God".

Vår approach var att vi skulle chocka motståndarna med ett fartfyllt och intensivt anfallsspel, där nyckeln skulle vara att trycka upp ytterbackarna och överbelasta på kanten för att komma till inlägg eller göra spelvändning.

Vi spelade snabbt och fattade snabba beslut i våra uppspel. Problemet var att Kävlinge/Harrie gjorde det samma.

Spelet böljande fram och tillbaka och båda lagen försvarade sig utmärkt. 0-0 i första periodpausen.

Andra perioden tog bortalaget över och vi fick ägna oss åt att freda vårt straffområde och hade svårt att komma ur deras förstapress. Viggo E storspelade i målet och hade god hjälp av ribban tre gånger om. Till slut kunde vi inte stå emot längre och deras mittfältare fick stå och måtta lite väl ostört och sköt in 0-1 från långt håll.

I periodpausen pratade vi om att vi inte alls lyckades med spelvändningarna. Vi körde fast på kanterna. Vi gjorde några omdisponeringar i laget och killarna kom ut till tredje perioden kamplusta.

Vi tog över spelet mer och mer och vi skapade ett massivt tryck. Båda lagen bjöd på en rafflande och tempifylld  sistaperiod, där vi nog låg närmre nästa mål.

Det dröjde dock till 69:e minuten innan Vidar stressade fram ett misstag, som han fullföljde på och kvitterade.

Vi gick för segern, men det blev inte fler mål.

Killarna var lite besvikna efteråt, men vi hoppas att vi med lite distans kan vara nöjda med sättet vi spelade på. Från att vara ett utpräglat omställningslag, lade vi till ett tryggt och säkert uppbyggnadsspel. Kävlinge/Harrie var ett spelskickliga lag, som tillsammans med oss bjöd på en underhållande match.