Samling:12:00, Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Dags för seriematch igen! Vi samlas vid omklädningsrummen på Uppåkravallen och byter om tillsammans innan match.
Snabba omställningar
2022-09-05 16:49

Efter en lite sämre insats mot Hörby - som ändå gav vinst - har vi tryckt på att vi ska bortse från tabell och historik när vi går in till match. Vi ska göra vårt och om vi tror på vår egen förmåga, behöver vi inte kolla på hur motståndarna har presterat tidigare.

På träningarna har vi fokuserat på spel på små ytor för att öva upp snabbheten i tanken och förmågan att överföra beslutsfattandet till fötterna. Vad vi i match numera alltid lägger till är vårt stabila försvarsspel. Löberöd var ett spelande lag, som hade mycket boll på mittplan, men hade oerhört svårt att komma genom vår försvarsuppställning. Istället var det vi som gång efter gång, gick till snabb attack när vi vann boll och genom några snabba passningar, friställde vi rättvända, löpande spelare, som skapade fler chanser än bortalaget.

Det glädjande är att när vi går till attack, gör vi det gemensamt flera spelare och därför var det inte så förvånande att vi spridde målskyttet i första perioden på tre olika spelare. Isak - som utvecklats till en frisparksspecialist - smekte in 1-0 från 20 meter efter att Hugo S blivit neddragen. Vidar fick en perfekt smörpassning genom backlinjen och kom loss och gjorde 2-0. Efter ett snyggt anfall i slutminuten kom bollen till H ugo W, som i sin come-back i grön tröja gjorde 3-0. (Vilken succévärvning av sportchef Ringström!)

Vi manade till fortsatt koncentration i andra perioden och tog nog över spelet lite mer i andra halvlek, men Löberöd var svårare att passera när de hade samlat försvar. Vi försökte variera oss genom att anfalla ömsom till höger och ömsom till vänster och att göra spelvändningar, men hade ingen lycka alls. Istället var det Löberöd, som stack emellan med en förlupen boll, som efter ett missförstånd hos oss stöttes i mål av egen spelare.

Vi hämtade oss till tredje perioden och Löberöd kunde inte stå emot när vi höjde tempot igen och Vidar gjorde två mål till och Victor fick äntligen göra mål på hörna.

Mycket bra spel över hela linjen. Vill ändå nämna lite extra Leo och Ville, som från sina mitt-mitt-positioner, både stängde igen ytor bakåt (så länge de orkade) och hittade fina passningar framåt. Dessutom gjorde Malte en habil insats som modern vänsterback.