Samling:17:30, Grusparkeringen vid Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Dags för seriematch igen! Vi samlas vid grusparkeringen och kör tillsammans in. Meddela gärna om du behöver skjuts. /Tränarna

Ungefär hälften av laget hade haft en släng av förkylning under veckan, så vi var väldigt osäkra på statusen i truppen.

Vi är medvetna om att spelarna är "tabelltittare" och ville därför fokusera på följande saker:

• Det är en vanlig match
  • Vi ska göra vårt
  • Det ska vara full fart från start
  • Vi ska värdera vad som är snabbaste vägen framåt.

Lunds FF tog ett ordentligt grepp om matchen från start. Vi fick mest slå ifrån oss och fick inte riktigt till något eget spel. Hemmalaget var dessutom hetare i alla dueller. I mitten av första perioden gav det till slut resultat för dem. De gjorde 1-0 på straff.

Killarna valde att ta detta som en väckarklocka och vi åt oss långsamt in i matchen. Vi började få till vårt snabba omställningsspel och vi gjorde det mer med tanke än i panik.

Det var en väldigt intensiv match och spelet böljade fram och tillbaka. I periodens sista minut, gjorde Viggo en snabb utspark, som Ville W kom först på och placerade bollen säkert i mål.

Vi var självkritiska framför allt när det gällde duellspelet. Vi bestämde oss för att vi skulle ge LFF mindre tid med bollen.

Vi kom ut med en helt annan frenesi och vår kamplusta fick sig inte ens en knäck när LFF tar ledningen med 2-1. Vi replikerade snabbt därpå efter ett fint kombinationsspel på vänsterkanten och Malte tog sig fram och sköt in 2-2.

Vi tog över matchen och spelet förlades mer och mer på motståndarnas planhalva. Vi skapade läge efter läge både i spelet och efter fasta situationer utan att sätta dit ett ledningsmål.

Istället tog sig hemmalagets lagkapten genom och blev fri med Viggo, som gick ut för att skära av vinkeln. Han räddade skottet utanför straffområdet, men bedömdes använda händerna, vilket ledde till gult kort och en man mindre på banan.

Vi lyckades freda oss mot den efterföljande frisparken och mobiliserade oss under periodpausen hur vi ska rida ut stormen de första minuterna i tredje perioden.

LFF tryckte på och Malte kämpade tappert i målet, men fick ge sig för ett högt långskott. Som om inte eländet var nog, ökade de efter en hörna på till 4-2 strax efter att Viggo kom in i målet igen.

Vi gav inte upp utan satte allt på ett kort och satsade bara framåt. Vi tryckte på med hela laget, men bolluschlingen ville inte in. Istället stack LFF upp i en kontring och ökade på till 5-2 via insida stolpe.

Killarna visade mycket karaktär och tänkte inte ge upp. Hugo S lyckades i 70:e minuten få in ett reduceringsmål. Vi fick dessutom spela i numerärt överläge, men agerade lite för desperat och gjorde för tidiga avslut. Lyckades inte utnyttja att vi faktiskt var 2 man mer under slutminuterna.

När slutsignalen ljudöd kändes det surt. Vi gjorde en stark prestation och hade övertag de sista två perioderna. Vi fick slita hårt för våra mål, medan det kändes som att hemmalaget hade marginalerna med sig. Men i fotboll gäller det att göra fler mål än motståndarna och i det avseendet var LFF mer framgångsrika.

Jämför vi med de punkter vi satte upp före matchen, kan vi checka av tre av fyra. Spelet blev naturligtvis mer desperat när vi jagade mål i slutet, men i övrigt spelade vi mycket bra passningsspel.