Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Trianon Olympic Cup 20/11-2022
2022-11-27 17:43

Det var ett gäng trötta, men taggade tjejer som tog sig till Bukeflo för att mäta sina krafter i Futsal.

 

Vi hade ju inte haft någon inomhusträning, men hade en träning på konstgräs där vi fokuserade på 5-manna-spel och det såg bra ut, så vi hade vissa förhoppningar om att kunna gå långt i cupen.

 

Första matchen var mot Kulladals ena lag. Under matchens 13 minuter, tror jag att bollen befann sig på deras planhalva i minst 12. Vi höll bollen fint inom laget och kontrollerade matchen. Vi skapade några lägen där tyvärr våra avslut inte var tillräckligt skarpa. Istället hände det, som kan hända i Futsal  En boll rinner genom till en motståndare, som vaket får med sig bollen och avslutar i mål. Tyvärr hann vi inte reparera vårt underläge innan matchen var till ända. Tror som sagt att de var över på vår planhalva två gånger på hela matchen, så det kändes riktigt att förlora den matchen. Men Futsal-matcher är 13 minuter och det gäller att ha flyt med sig med studsande bollar, motlägg med mera, men också att ta vara på de chanser man får.

 

Detta tog tjejerna till sig och i den andra matchen mot Heleneholm dröjde det inte mer än en någon minut innan vi gjorde 1-0. Sedan rullade det på. Vi uppvisade riktigt bra och snabbt kombinationsspel och dominerade varenda centimeter på planen. Våra segersiffror skrevs till 4-0 efter mål av Asdis, Milla, Ingrid och Bella. Vår publik, som följt laget sedan barnsben, var lyriska över ett spel som höll högsta klass.

 

Sista gruppspelsmatchen behövde vinnas för att vi skulle gå till slutspel. Lunds BK stod på andra sidan. Vi pumpade oss med maximal vinnarinstinkt. Efter en lite trevande inledning från vår sida, gjorde LBK 1-0. Tjejerna tog sig samman och åt sig in i matchen och efter bra samarbete med Milla tryckte ingrid in ett kvitteringsmål. De gröna tjejerna satsade allt framåt och vi dominerade också matchen och skapade en hel del riktigt fina målchanser, men tyvärr utan resultat. Istället åkte vi på en kontring, där LBK med individuell skicklighet lyckades få in ett segermål. Resultatet i den parallellla matchen i gruppen slutade på ett sådant sätt att det hade räckt med oavgjort för att vi skullem gå vidare, men istället var cupen över för del.

 

Utan att ha sett slutspelsmatcherna tror jag att vi gav Lunds BK - som vann hela cupen -  hårdast motstånd, vilket är en klen tröst. 

 

Ser vi bara till prestationen, tycker vi att vi gjorde riktigt bra ifrån oss. Det märks att vi tränar mycket smålagsspel och att vi tog med oss det snabba kombinationsspel vi slipar på, gjorde oss tränare glada. Men vi skulle ljuga om vi sa att vi inte skulle blivit gladare om vi vänt hem till Hjärup med (välförtjänta) medaljer).


Nyhetsarkiv
SUMMERING DM2023-03-20 16:11
Säsongens sista match2022-11-04 17:33
Laget levererade!!!2022-10-15 20:32
Övermäktigt motstånd2022-09-09 16:13
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS