Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

SUMMERING DM
2023-03-20 16:11

Det finns en mening vi upprepar som ett mantra varje gång vi ses: "Vi håller på med ett lagbygge". 

 

När vi valde att slå ihop 07/08 till en träningsgrupp, visste vi att vi skulle behöva tackla många nya och SPÄNNANDE utmaningar: spelarna ska vänja sig vid varandra, vi tränare ska vänja oss vid varandra och vi ska skapa en miljö som så många som möjligt vill komma och träna och spela match i. I det ingår att vi behöver testa spelarna med nya positioner och nya spelsätt. Som ett led i detta, anmälde vi oss till DM för att få matcher innan seriesäsongen börjar. Vi fick i princip tuffast möjliga lottning, med tre motståndare som alla kommer att spela på allra högsta Skåne-nivå. Där är inte vi - ÄN!

 

Vi visste att vi skulle få tre tuffa matcher, så vi har fokuserat på att jobba tillsammans, att kämpa från första till sista minuten och att lära oss från motståndarna - vad är det de gör som vi behöver göra bättre?

 

Resultaten är svåra att helt bortse från - fotboll går ändå ut på att göra fler mål än man släpper in - men låt oss ändå göra det för en stund.

 

Vi tycker att tjejerna har visat väldigt bra moral i alla tre matcherna. Vi gav aldrig upp och vi hade perioder i alla tre matcherna, där vi gjorde det svårt för motståndarna att få till ett bra spel. Både mot Ängelholm och mot Dösjöbro skapade vi till och med en del målchanser. Det kan tyckas dumt att uttrycka sig som att vi faktiskt jobbade precis som vi planerade i försvarsspelet (eftersom vi släppte in så många mål), men att det inte räckte eftersom motståndarna hade så många spelare som var för skickliga för oss. 

 

Men vad vi kan ta med oss från dessa matcher är:

  • Vi måste fortsätta arbeta med vår teknik. Genom att bli trygga med första-touchen, ger vi oss själva mer tid i varje situation.
  • Vi måste jobba TILLSAMMANS varenda millimeter på planen - även om vi blir skickligare med bollen, är det nödvändigt att vi tror på varandra och hjälper varandra i både försvars- och anfallsspelet.
  • Om vi möter motståndare, som är skickliga, behöver vi kämpa ännu hårdare för att stoppa dem. 
  • Vi ska peppa varandra och lyfta varandra. Samtidigt ska vi känna oss trygga med att vi ställer krav både på oss själva och på våra lagkamrater.
  • Vi ska komma ihåg att vi går till träning och match för att vi tycker att det är ROLIGT med fotboll.

 

Vi har första seriematchen om fyra veckor. Fram till dess har vi 8 träningar och förhoppningsvis någon träningsmatch mot lämpligt motstånd. Vi hoppas att så många som möjligt kommer på dessa, så ska vi TILLSAMMANS se till att de blir så roliga som möjligt.

 

 


Nyhetsarkiv
SUMMERING DM2023-03-20 16:11
Säsongens sista match2022-11-04 17:33
Laget levererade!!!2022-10-15 20:32
Övermäktigt motstånd2022-09-09 16:13
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS