Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Hyllie IK
0 - 1
Uppåkra P08
Hyllie IK0 - 1Uppåkra P08

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 28 januari, 14:30
Plats:Hyllie IP, Hyllie Gårds väg 3
Samling:13:10, Grusplan vid Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Årets andra träningsmatch. Vi besöker Hyllie IK. Gemensam färd dit, samling vid grusplanen bredvid vallen ut mot gamla Lundavägen.
Referat: Hyllie IK - Uppåkra  P08
2023-01-30 16:38
UIF:are i vitt trötta, men sansade i seger under den vackra januarihimlen.

Vi hade haft träningstema kollektiv press under veckan och hade fokus på att pröva detta i matchsituation också. Dessutom vill vi bli ett snabbt spelande lag, snabba i tanken, snabba i löpningar, snabba i aktionerna ochh det ville vi se mycket av i denna match.

 

Matchen hade två ansikten. Vår första halvlek var riktigt bra. Vi stod rätt i det uppställda försvarsspelet och kunde hålla en hög utgångspress. Vi jobbade mycket bra med överflyttningar och stängde ytorna för hyllies uppspel. Det ledde till att vi kunde vinna mycket boll på mittplan och när vi hade bollen flyttade vi den snabbt inom laget och sökte luckor i motståndarförsvaret. Vi hade ett visst spelövertag i första halvlek och skapade också fler målchanser än hemmalaget, Vi var riktigt ettriga både i återerövringsfaser och i presspelet och det tvingade till slut fram ett misstag hos Hyllie, som Folke förvaltade på ett säkert sätt.

 

Vi var alla riktigt nöjda  i halvtid och hade inga större korrigeringar på lut inför andra halvlek. Enda orosmomentet var att vi hade två spelare med skavanker, vilket gjorde att vår redan tunna bänk, blev ännu tunnare. Ju tröttare vi blev i andra halvlek desto mer kommando tog Hyllie över matchen. Men precis som tidigare, jobbade vi stenhårt i och strax utanför eget straffområde och när även Viggo storspelade, höll vi rent.  Vad vi inte fick till alls däremot var ett eget spel. Vi borde ha varit lugnare i de perioder vi själva hade boll så att vi fick vila lite. det blev lite för mycket långbollar i panik, vilket bara ledde till att bollen ganska snabbt kom tillbaka till vår försvarszon.

 

Men, som någon sa, "det finns inget skönare än en 1-0-seger". Vi visar än en gång en enorm kampmoral och laganda och det var trötta och mycket nöjda UIF:are - för dagen i vitt - som firade segern efteråt.

 

Efter de senaste veckornas kraftmätningar, har vi bestämt oss för att anmäla oss till B-nivå i serie. det tror vi attvi visat för oss själva, blir en lagom utmaning.


<< Tillbaka

 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS
Startelvan