Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Uppåkra IF grön
3 - 2
Skurups AIF
Uppåkra IF grön3 - 2Skurups AIF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 07 oktober, 18:30
Plats:Uppåkravallen, konstgräs 1
Tävling:
Matchnummer: 132067036
Samling:17:30, Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Snabba svar tack!
Trupp:#6 Moa Thorén
#7 Thea Reslow Andersson
#8 Hanna Smidfelt
#9 Ingrid Haskel
#10 Ásdis Embla Gunnarsdottir
#11 Ellen Norling
#12 Isabella Engvall
#13 Kjersti Stavne
#14 Liv Häger Glenngård
#15 Moa Zahlée Sjödin
Alice Björklund
Emilie Nilsson
Lia Holtås
Maja Rosén
Matilda Fagerberg
Melanie Gonzalez Trulsson
Laget levererade!!!
2022-10-15 20:32

Det kändes redan på matchgenomgången och uppvärmningen att tjejerna var extra taggade.

 

Vi mötte ett starkt bortalag, som satte oss under hårt tryck i matchinledningen. Spelövertaget gav utdelning genom ett hörnmål och ett långskott. För en kort stund började UIF-huvuden hänga och tanken att vi skulle gå på pumpen än en gång, var svår att hålla borta.

 

 Vi gjorde några byten för att få in ny energi och de tjejerna som kom in gjorde precis det. De tog för sig och vann dueller och gjorde löpningar och det smittade av sig till alla. Efter att ha skapat några chanser, fick Maja in ett reduceringsmål.

 

Som av ett trollslag, förändrades UIF-tjejernas kroppsspråk från närmast uppgivet till fyllt av självförtroende. Med den ingrediensen, åt vi oss in i matchen och bara fyra minuter efter reduceringen, kvitterade vi genom Lia.

 

Vi avslutade halvleken starkt och i pausen var vi fyllda med tillförsikt. Tjejerna trodde på det och i andra halvlek levererade vi den bästa prestationen den här hösten. 

 

Tjejerna visade upp de kvaliteter vi har sett på träningarna. Snabba beslut, rörelse utan boll, passningar på en och två touch och inte minst att våga utmana 1-mot-1. Ingrid och Asdis vann boll gång på gång på mittfältet och hittade ytan mellan YB och MB med bollar till våra löpande yttermittfältare (Alice, Moa Z, Emilie).  Efter att ha satt tryck mot Skurups-målet, hittade Bella genom med en fin passning till Ellen, som kyligt placerade in ett ledningsmål.

 

Skurup försökte på nytt ta över matchen, men vi försvarade oss heroiskt, Kjersti och Ellen störde deras uppspel, Bella, Ingrid, Asdis och Matilda gav inte Skurups mittfält en lugn stund. Vår backlinje Liv, Hanna, Thea och Moa T. var svårforcerade och i målet spred Melanie ett lugn, som var sensationellt.

 

Kort sagt var det en otrolig laginsats. Tjejerna gav allt för varandra och det var en riktigt välförtjänt seger. Tjejernas glädje efter slutsignalen visste inga gränser och det var rörande för våra gamla tränarhjärtan. 

 

Fotboll är en lagsport och den är som allra roligast när alla 16 i truppen, tränarstaben och publiken bidragit TILLSAMMANS. Då blir glädjen för framgång också så mycket större!

 

Nu fortsätter vi på det här spåret, tjejer!

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 31/5 18:30
8 - 0  
Sön 28/5 14:00
0 - 5  
Fre 12/5 18:30
8 - 1  
Sön 7/5 14:00
0 - 7  
Lör 22/4 12:00
0 - 10
Sön 16/4 11:30
6 - 0  
 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS