Gröna och svarta, stolta och starka
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Uppåkra IF
Lika villkor - samma möjligheter! Föreningen för ALLA!

Lunds BK
3 - 1
Uppåkra IF grön
Lunds BK 3 - 1Uppåkra IF grön

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 25 oktober, 19:15
Plats:Uppåkravallen
Tävling:
Matchnummer: 132067035
Samling:18:15, Uppåkravallen
Aktivitetsinfo: Den flyttade matchen mot LBK. Obs, matchen spelas på hemmaplan!
Trupp:#5 Milla Palmer
#6 Moa Thorén
#7 Thea Reslow Andersson
#8 Hanna Smidfelt
#9 Ingrid Haskel
#10 Ásdis Embla Gunnarsdottir
#11 Ellen Norling
#12 Isabella Engvall
#13 Kjersti Stavne
#14 Liv Häger Glenngård
#15 Moa Zahlée Sjödin
Alice Björklund
Emilie Nilsson
Lia Holtås
Malou Lindqvist
Säsongens sista match
2022-11-04 17:33

Tjejerna var riktigt taggade före match. Det märktes både i fokuset under matchgenomgången och under uppvärmningen. Men ju närmare match vi kom desto mer smög sig en osäkerhet in i laget.

 

Tyvärr hamnade vi ordentligt på hälarna i matchinledningen medan LBK satte full fart och utnyttjade sina styrkor på ett sätt, som vi inte kunde stå emot. Redan efter 4 minuter stod det 0-1 och vi fick än en gång kämpa i uppförsbacke. 

 

Trycket fortsatte mot oss och när vi vann bollen, fick vi inte till något organiserat eget spel. Men efter den första anstormningen, var vår försvarsgeneral Hanna varm i kläderna och hennes pondus och auktoritet spred sig till resten av laget och vi åt oss så sakteliga in i matchen.

 

När vi gick till anfall gjorde vi det med 5-6 spelare och kombinerade oss fram till flera fina lägen. Men vi blev också sårbara bakåt då vi blev lite "för långa" och inte riktigt orkade täppa igen ytan mellan backlinje och mittfält och LBK kunde lite för lätt gå till motattacker efter våra anfall.

 

Till andra halvlek försökte vi ingjuta mod i varandra och vi såg en chans i att LBK ställde upp med en tunn trupp och att de inte skulle orka matchen ut. Vi tänkte att vi skulle utnyttja det genom att vi skulle få DEM att jaga våra snabba spelare.

 

Tyvärr hann vi nätt och jämnt ut på planen innan LBK ökade på till 0-2. 

 

Men tjejerna visade på nytt karaktär och gav inte upp. Vi kämpade ner LBKs mittfält och hittade genom med fina djupledsbollar till Lia och Ingrid. När vi i 49_e min hade fyllt på med tillräckligt mycket folk, kunde vi kombinera oss fram till ett läge, som Ingrid kunde göra mål på.

 

Vi hade neutraliserat LBKs farligaste vapen och var hungriga på att vända matchen och vi skapade också fler lägen än dem och borde kanske gjort mål på något av dem. Istället åkte vi på en kontring (misstänkt offside), där LBK ökade på till 1-3.

 

Men tjejerna hade fortfarande inte gett upp och de sista 20 minuterna jagade vi flera mål utan att lyckas och LBK avgick med segern.

 

När vi nu stänger höstsäsongen kan vi konstatera följande:

- det märks att värt smålagsspel (med och utan mål) på träningarna har gett effekt. Vi har ett mycket fint och varierat passningsspel och hittar passningsalternativ, som vi inte gjorde i början av hösten

- vi ger ALDRIG upp. Vi tror på vår egen förmåga och skulle det finnas någon rättvisa i universum, skulle vi blivit belönade med fler poäng. 

 

Vad behöver vi bli bättre på:

- vara på tårna (som MOO tjajat om) i varje situation

- avsluten (vi har skapat tillräckligt många lägen för att göra fler mål, men våra skott är generellt sett lite för lama)

- att spela över större ytor. Vi har visat att vi behärskar spelet på små ytor, men i den här matchen t.ex.  blev det lite för långt mellan lagdelarna, när vi inte var vana vid spel på större ytor. För att klara detta behöver vi vara fler på träningarna, så att vi kan spela på större ytor. 

 

Mer om detta senare...

 

Avslutningsvis vill vi också tacka F08 och F09 för ett mycket bra samarbete och stor beredvillighet att ställa upp med spelare, som har möjliggjort att tjejerna har kunnat spela alla matcher under hösten.

 

 

<< Tillbaka

Kommande matcher
Spelade matcher
Ons 31/5 18:30
8 - 0  
Sön 28/5 14:00
0 - 5  
Fre 12/5 18:30
8 - 1  
Sön 7/5 14:00
0 - 7  
Lör 22/4 12:00
0 - 10
Sön 16/4 11:30
6 - 0  
 
 
KLUBBSHOP STADIUM & SELECT
FÖRENINGSPARTNERS
IT PARTNER
STÖD UPPÅKRA IF
CUPPARTNERS
EXPONERINGSPARTNERS
STÖDPARTNERS